Google România a anunțat topul căutărilor din 2019: „Răzvan Ciobanu”, peste prezidențiale și europarlamentare / „Prohodul”, versurile anului / Vezi cele mai populare rețete, filme, telefoane, diete și evenimente sportive (FOTO)

Google România a anunțat cele mai populare căutări din anul 2019. Dacă „eMag Black Friday” a suscitat cel mai mare interes printre internauți, marea surpriză constă în faptul că „Răzvan Ciobanu”, creatorul de modă care a decedat, a fost mult mai căutat de utilizatorii români ai browseruluidecât „alegerile prezidențiale” și „alegerileeuroparlamentare”.

Top 10 cele mai populare căutări în anul 2019:

1. eMag Black Friday

2. Răzvan Ciobanu

3. About You

4. Rezultate alegeri europarlamentare

5. Cameron Boyce

6. Rezultate alegeri prezidențiale

7. Vremea în București

8. iPhone 11

9. Marcel Toader

10. România – Suedia

Murăturile, printre cele mai căutate rețete de către români în 2019

Google România a creat și câteva topuri pe categorii. Astfel, potrivit companiei, cele mai căutate rețete de către români în acest an au fost clătitelepufoase (celebrele „pancakes”), ciorba de burtă, socata, cozonacul, coliva, murăturile, varza murată șizacusca. Bineînțeles, acest top s-a și materializat într-o masă plină de bunătățuri.

iPhone 11 domină topul la categoria smartphone-uri

O altă categorie a fost cea destinată celor mai căutate telefoane inteligente, așa-zisele smartphone-uri. Cel mai „la modă” dispozitiv de acest gen în 2019 a fost iPhone 11, în timp ce top 3 a fost completat de Samsung S10 și Samsung A10.

Cel mai căutat film din 2019 este un film… din 2018

O altă surpriză din Top Trends este „Aquaman”, care s-a clasat primul la categoria celor mai căutate filme din 2019, deși a apărut pe marile ecrane în anul 2018. Pelicula a fost urmată în ierarhie de „Avengers Endgame”.

Singurul film românesc ce a prins Top 10 a fost „Oh, Ramona”, care s-a clasat pe poziția a treia.

„România – Suedia”, un meci de tristă amintire, cel mai căutat eveniment sportiv din 2019

Nici evenimentele sportive n-au lipsit din căutările de pe Google. „România – Suedia”, meciul care ne-a curmat orice speranță de a ne mai califica la EURO 2020 din preliminariile clasice, a fost prima căutare din Top Trendsul românesc.

Nici Campionatul European de Fotbal U21 n-a fost neglijat de români. Internauții din țara noastră au dus pe patru în topul căutărilor turneul din această primăvară, în cadrul căruia naționala de tineret a României avea să ajungă până în faza semifinalelor.

Categoria „Ce este…?”, una dintre protagonistele serii

„Ce este meningita” pare să fi fost cea mai mare curiozitate a internauților români în anul 2019, potrivit Google România. „Ce este orca” și „ce este verbul” s-au numărat și ele printre căutările populare.

„Prohodul”, primul la categoria celor mai populare versuri

Google România a realizat și o ierarhie a celor mai căutate versuri din 2019. „Prohodul” este primul în acest top, fiind urmat de „Dance Monkey” de la Tones and I, respectiv „SOS” a lui 5Gang.

Românii, interesați și de diete în 2019

Românii au căutat și cure de slăbit în acest an. „Dieta Cambridge”, „dieta oloproteică” și „dieta Rina detaliată” au generat cel mai mult interes în 2019. „Dieta cu ouă” n-a ratat nici ea Top 10.

Deja celebra „aria cercului” a prins și ea contur în căutările românilor

„Aria cercului”, sintagmă ce a făcut furori pe finalul luptei prezidențiale, n-a fost printre cele mai populare căutări directe, dar a prins categoria „Cum să / Cum se…?”. Fraza „cum se calculează aria cercului” conduce în această ierarhie, fiind mai populară decât „cum se schimbă ora” sau „cum se face mămăliga”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)