Giurgiu: Patru lăzi cu focoase pentru rachete au dispărut dintr-un tren cu armament

Giurgiu: Patru lăzi cu focoase pentru rachete au dispărut dintr-un tren cu armament

Patru lăzi care conțineau câte 16 focoase pentru rachete au dispărut dintr-un tren care transporta armament spre Bulgaria, dispariția fiind constatată în Gara Stănești din județul Giurgiu, potrivit Mediafax.

Trenul venea de la o fabrică de armament din județul Brașov și se întrepta spre Bulgaria, încărcătura fiind păzită de jandarmi.

Potrivit unor surse judiciare, trenul ar fi avut trei opriri până la Brașov, dispariția celor trei lăzi fiind sesizată de angajații CFR din Gara Stănești, după ce unul dintre angajați ar fi observat să la unul dintre vagoane lipsește sigiliul.

Jandarmii și agenții de Poliție veniți la fața locului pentru investigații au constatat ulterior dispariția celor patru lăzi, care conțineau 64 de focoase.

Parchetul Militar București a deschis o anchetă în acest caz, iar polițiștii din Giurgiu au instituit filtre în tot județul.

Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori este că furtul ar fi fost comis de hoții de fier vechi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, Parchetul Militar ar Tribunalului București a fost sesizat, sâmbătă după-amiază, de către Inspectoratul Județean de Jandarmerie Giurgiu, că lucrători ai de CFR Giurgiu Nord au sesizat că sigiliile la unul dintre vagoanele care transporta armament spre Bulgaria au fost rupte, iar ușa glisantă era deschisă, ulterior constatându-se că lipseau patru lăzi cu focoase pentru rachete.

Potrivit surselor citate, focoasele nu conțineau explozibil, transportul aparținând unei firme private de armament.

Totodată, Jandarmeria Română a trimis o comisie de verificare la Giurgiu pentru a investiga modul în care personalul responsabil cu paza transportului de armament și-a îndeplinit obligațiile.

Focoase pentru rachete, furate

Embed: " />
64 de focoase militare furate

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_8843').select();" id="embed_text_8843" />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)