George Copos, acuzat de plagiat. Comisia de Etică a Universitații București: "Există indicii clare. Avem de-a face cu un tip de plagiat subtil, nu e vorba de celebrul copy-paste" (VIDEO)

George Copos, acuzat de plagiat. Comisia de Etică a Universitații București: "Există indicii clare. Avem de-a face cu un tip de plagiat subtil, nu e vorba de celebrul copy-paste" (VIDEO)

George Copos „a plagiat subtil” din lucrarea fostului jurnalist Cătălin Parfene. La acestă concluzie au ajuns membrii Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, transmite B1 TV.

Lucrarea a fost publicată în vremea în care omul de afaceri era încarcerat la Penitenciarul Rahova după condamnarea în dosarul Transferurilor de jucători.

Specialiştii comisiei mai consideră că lucrarea lui Copos nu a fost scrisă de acesta, ci de un „ghost writer” profesionist.

George Copos, acuzat de plagiat: „Există indicii clare. Avem de-a face cu un tip de plagiat subtil, nu e vorba de celebrul copy-paste”

#DIRECT_ONE_1geime#

„Comisia consideră că avem de-a face cu un tip de plagiat subtil realizat prin copiere deghizată și prin repovestire, nu e vorba de un clasic copy paste cu care suntem obișnuiți, ci de un autor profesionist care a realizat foarte multe parafrazări inacceptabile după lucrarea dlui Cătălin Parfene. Erori comise de Parfene semnalete de experți au fost și ele preluate de Copos, fapt care arată că acesta a avut la dispoziţie lucrarea domnului Parfene”, susține Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică.

„Comisia de Etică apreciază că există indicii clare că George Copos nu ar fi putut realiza acest tip de lucrare și deci nu ar putea fi creditat ca autor. Nu are antecedente în ordinea activității științifice, nu a avut în detenție condiții de studiu, iar documentarea lui George Copos se oprește la anul 2005, an al susținerii disertației de către Cătălin Parfene”, a mai declarat președintele Comisiei de Etică.

Astfel, spun profesorii, Copos ar fi avut la dispoziţie lucrarea lui Parfene, ceea ce îl face suspect pe profesorul pensionar Stelian Brezeanu, care a coordonat ambele lucrări. De asemenea, Universitatea Bucureşti a propus şi retragerea titlului onorific de profesor emerit al lui Brezeanu, care nu mai este în activitate, fiind pensionat.

“Așteptăm această OUG anunțată la începutul lunii prin care Universităților li se recunoște acest drept și autonomia de a retrage diplome, titluri și alte certificate, inclusiv diplome de doctorat”, a spus Mircea Dumitru, rector Universitatea București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`