Furtună puternică în Capitală. Autoritățile intervin în mai multe zone pentru scoaterea apei acumulate în curți și subsoluri / Vreme rea și alte zone din țară

Furtună puternică în Capitală. Autoritățile intervin în mai multe zone pentru scoaterea apei acumulate în curți și subsoluri / Vreme rea și alte zone din țară

Capitala a fost traversată de o furtună puternică, duminică, când s-a aflat sub un cod portocaliu, astfel că a fost nevoie de intervenția echipelor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov pentru scoaterea cantităților mari de ape acumulate în curțile și subsolurile bucureștenilor.

Furtună puternică în Capitală. Autoritățile intervin în mai multe zone pentru scoaterea apei acumulate în curți și subsoluri

„Ca urmare a emiterii avertizarii meteorologice cod portocaliu pentru municipiul Bucureşti şi unele localităţi din judetul Ilfov, ISUBIF a remis mesaj de informare a populaţiei prin intermediul panourilor electronice stradale şi prin reţelele de socializare”, a anunțat ISU București-Ilfov, duminică, potrivit News.ro.

În aceste condiții, spun autoritățile, pompieriiintervin cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în curţi şi subsoluri, pe str Agricultori, str Bujorului, str Paris, Calea Grivitei şi str Mahatma Gandhi.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna următoare, cerul va fi temporar noros, izolat se vor înregistra averse sub formă de ploaie.

Vreme rea și în alte zone din țară

Vremea rea produce pagube și în țară, iar Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, duminică, un cod roșu de inundații pentru râuri din bazinul hidrografic Suceava, pe raza județului cu același nume, care va fi valabilă până la ora 24 și care vine pe fondul precipitațiilor abundente.

Hidrologii susțin că se pot produce scurgeri semnificative pe versanți, torenți, pârție, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Suceava – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Ţibeni- amonte S.H. Iţcani, judeţul Suceava – pe fondul precipitațiilor abundente din ultimele ore, dar și în contextul în care sunt prognozate ploi în continuare.Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Horaiţ şi Hătnuţa, precizează INHGA citat de Agerpres.

INHGA a lansat o avertizare de tip cod roșu și pentru râurile din bazinul hidrografic Olt, pe raza județelor Argeș și Vâlcea, care va fi valabilă tot până la ora 24 și care vine tot pe fondul precipitațiilor abundente.

Hidrologii au subliniat că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Lotru – amonte Ac. Ioneşti, judeţele Argeş şi Vâlcea, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, dar a celor prognozate şi propagării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`