Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat la închisoare cu executare, este de negăsit: A fost dat în urmărire

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat la închisoare cu executare, este de negăsit: A fost dat în urmărire

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv la trei ani și zece luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție, este de negăsit. Dragomir trebuia să se predea la Poliție pentru a fi încarcerat, însă oamenii legii au anunțat că l-au căutat la mai multe adrese însă nu l-au putut găsi.

UPDATE 18 iunie, ora 22.40 – Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost dat în urmărire după ce nu a fost găsit de polițiști la niciuna dintre adresele cunoscute, acesta fiind condamnat definitiv la închisoare cu executare. Pe site-ul Poliției Române au apărut informații despre Dragomir, alături de poza acestuia, la secțiunea ”Persoane urmărite”.

”Împotriva numitului Dragomir Daniel, Tribunalul București-Secția I Penalăa emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.9358 din data de 18.06.2020, fiind condamnat la o pedeapsa de 3 ani si 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și participație improprie la fals în inscrisuri sub semnătura privată”, se arată pe site-ul Poliției Române.

Foto:politiaromana.ro

Daniel Dragomir, condamnat la închisoare cu executare într-un dosar de corupție este de negăsit: El urmează să fie dat în urmărire

„În baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat verificări la mai multe adrese în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv. Având în vedere că cel în cauză nu a fost găsit, se fac demersurile legale pentru a fi dat în urmărire”, a transmis Poliția Capitalei.

Daniel Dragomir a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, pentru fapte de corupție, printre care trafic de influență și spălare de bani. Decizia definitivă a fost pronunțată, joi, de judecătorii de la Curtea de Apel București. Prin urmare, Daniel Dragomir trebuia să se predea la Poliție pentru a fi dus la penitenciar și a începe executarea pedepsei.

“Condamnă pe inculpatul Daniel Dragomir la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. (…) Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. (…) Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. (…) Contopeşte pedepsele anterior menţionate, urmând ca inculpatul Daniel Dragomir să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 10 luni închisoare (o treime din pedepsele care nu se execută), în final inculpatul având de executat pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie”, se arată în minuta deciziei.

În același dosar, soția lui Daniel Dragomir a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, cuplului i-a fost confiscat peste 1 milion de lei.

În momentul comiterii faptelor, Daniel Dragomir eraofițer activ alSRI

În primă instanță, fostul ofițer SRI primise o condamnare la un an de închisoare cu suspendare, după ce judecătorii de la fond înlăturaseră faptele de corupție și reținuseră doar infracțiunea de fals în declarații.

Potrivit anchetatorilor, Daniel Dragomir ar fi dat o serie de informații unui om de afaceri libanez și l-ar fi atenționat pe acesta că este monitorizat de colegii săi de la Direcția de Securitate Economică. În schimbul protecției,Daniel Dragomira primit de la afacerist sume foarte mari de bani, dar și o mașină de lux.

În momentul comiterii faptelor,Daniel Dragomirera ofițer activ alSRI. Ulterior, el a fost concediat și plasat sub urmărire penală în mai multe dosare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`