Fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, pus sub acuzare în dosarul mineriadei pentru crime împotriva umanității

Fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, pus sub acuzare în dosarul mineriadei pentru crime împotriva umanității
Foto: ziuanews.ro

Fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, a fost pus sub acuzare în dosarul „Mineriada” pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității, informează Agerpres.

Virgil Măgureanu a fost audiat miercuri dimineaţă la Parchetul Instanţei Supreme, în dosarul mineriadei din iunie 1990, când patru persoane au murit şi alte trei au fost rănite prin împușcare.

La ieșirea de la sediul instituției acesta a declarat că a fost chemat „pentru ca să se reconstituie conform adevărului, toate câte s-au întâmplat atunci”. Întrebat însă dacă a fost pus sub acuzare, fostul director SRI a catalogat întrebarea ca fiind „neroadă”. (Detalii AICI)

Și Ion Iliescu a fost acuzat de crime împotriva umanității. Fostul președinte a refuzat însă să facă vreo declarație.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii militari continuă ancheta în dosarul privind evenimentele din 13 – 15 iunie 1990 și au dispus schimbarea încadrării juridice şi efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra umanităţii constând în reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din dimineaţa zilei de 13 iunie 1990.

Oficial, se vorbește de șase morți, dar, potrivit unor informații neoficiale, numărul celor care și-au pierdut viața este de aproximativ 100.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`