Florin Cîțu: „România este o ţară în CRIZĂ! Nu are buget. Introduce taxe, creşte taxe. Nu se mai poate împrumuta”

Florin Cîțu: România este o ţară în CRIZĂ! Nu are buget. Introduce taxe, creşte taxe. Nu se mai poate împrumuta

România nu are buget, introduce taxe, creşte taxe, îngheaţă pensii şi salarii şi nu se mai poate împrumuta de la investitorii pe pieţele financiare, a indicat senatorul PNL, Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.

CRIZĂ de finanţare la guvern se adânceşte! România are probleme mari de finanţare în luna ianuarie.

Nu are buget şi investitorii cer dobânzi mari pentru a împrumuta statul roman. Chiar şi la dobânzi mari, tot ezită să împrumute acest guvern.”

El a vorbit şi de un nou împrumut, în valoare de 100 de milioane de euro, făcut de România miercuri.

„După două încercări dezastruoase de a se împrumuta în lei, Teodorovici a încercat astăzi să acopere gaura de la buget pentru luna ianuarie, printr-un împrumut de 100 milioane euro.

EŞEC TOTAL!

Este vorba de o sumă infimă având în vedere că România trebuie să împrumute în 2019 cam 16 miliarde euro!!!”.

Florin Cîțua vorbit şi de o situaţie în care România ar mai avea posibilitatea de aobţineîmprumuturi, însă doarla dobânzi foarte mari.

„Vorbim de sume mici doar pentru luna ianuarie. Şi totuşi nimeni nu mai vrea să împrumute România. Sau dacă o împrumuta cere dobânzi foarte mari.Să fie clar, în 2019 trebuie să împrumute 16 miliarde euro, iar deja ultimele trei încercări de împrumut au reprezentat un eşec total.”

„În ianurie guvernul a vrut să împrumute 1.2 miliarde lei (800 milioane lei şi echivalentul în lei a 100 milioane euro) şi a reuşit să atragă doar 800 milioane. DEZASTRU. Diferenţa de bani trebuie luată acum din buffer-ul de urgenţă! Cum să iei bani din buffer când economia “duduie”?”, a mai precizat senatorul.

Potrivit aceleiaşi postări, în situaţia în care traseul actual s-ar menţine, România ar putea ajunge în care să obţină împrumuturi şi mai greu.

„Situaţia se înrăutăţeşte cu fiecare licitaţie. Iar dacă se menţine acest procent, înseamnă că la sfârşitul anului guvernul trebuie să facă rost de undeva de aproximativ 7 miliarde euro!!!

Nu-i poate lua din piaţă, iar FMI se pare că nu vrea să se bage fără un acord şi fără să impună condiţii de reformă.

România este o ţară în CRIZĂ!

Nu are buget. Introduce taxe, creşte taxe, îngheaţă pensii şi salarii. Nu se mai poate împrumuta de la investitorii pe pieţele financiare. Moneda naţională se depreciază. Deficitul comercial şi deficitul de cont curent au explodat.

Economia a încetinit atât de tare încât are o rată de creştere cu mult sub cea din 2016″, a mai scris senatorul PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:11 - Aproape 80 de oameni au murit, după ce feribotul pe care se aflau s-a scufundat. Vasul cu o capacitate de 80 de persoane transporta 278
23:53 - Joe Biden spune că, în locul Israelului, ar evita să atace câmpurile petroliere din Iran: „M-aș gândi la alte alternative”
23:42 - Alimentul care, consumat în exces, afectează imunitatea și accelerează procesul de îmbătrânire. Specialiștii trag un semnal de alarmă
23:31 - Rusia urmează să îi scoată pe talibani de pe lista organizațiilor teroriste. Serghei Lavrov cere Occidentului să ridice restricțiile care îi vizează pe aceștia
23:09 - Autoutilitară cuprinsă de flăcări în municipiul Suceava. De la ce ar fi pornit incendiul
23:06 - Incident la un liceu din Arad. O profesoară a rămas inconștientă minute bune, după ce o bucată de tencuială i-a căzut în cap
22:44 - Oana Florea: PNL, un partener cu care s-a putut negocia punctual orice măsură și a existat comunicare până când Iohannis a început să își bage coada în coaliție. Viitorul lui job e mai important decât stabilitatea țării (VIDEO)
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)