Florin Cîțu: Intenția noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua a campaniei de vaccinare (VIDEO)

Florin Cîțu: Intenția noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua a campaniei de vaccinare (VIDEO)
Foto: Florin Cițu / Facebook

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că deși campania de vaccinare anti-COVID-19 a început într-un ritm lent, numărul vaccinărilor a crescut începând de luni, iar ritmul este bun. În acest context, șeful Guvernului a declarat că de la jumătatea săptămânii viitoare ar trebui să înceapă a doua etapă de vaccinare.

Florin Cîțu le cere prefecților ca până săptămâna viitoare centrele de vaccinare din afara spitalelor să fie pregătite pentru începutul etapei a II a

”Campania de vaccinare a început mai lent, dar am văzut că aveam ieri 230 de centre care funcționau și cred că ritmul acesta este cel bun. Suntem în prima fază, în care doar personalul medical se vaccinează. Trebuie să accelerăm acest ritm. Intenția noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua și înseamnă că va trebui să avem centrele din afara spitalelor. Este vorba despre 932 de centre. Aici este nevoie de susținerea și implicarea dumneavoastră directă în fiecare comunitate, ca reprezentanți ai Guvernului. Trebuie să avem aceste centre funcționale cât mai repede ca să putem să distribuim aceste vaccinuri, să ajungă la toți cetățenii”, a declarat premierul în cadrul unei videoconferințe cu prefecții.

Florin Cîțu a menționat în acest context în ce județe ale țării campania de vaccinare a mers bine până acum și care sunt județele unde nu s-a ajuns ”la un ritm care să ne mulțumească”.

„Sunt deja județe unde progresul este semnificativ, aici aș menționa Capitala, Dolj, Iași, Cluj, Suceava, Mureș, Sibiu, Timiș. Felicitări, lucrurile au mers foarte bine!

În același timp, sunt și câteva județe unde lucrurile încă nu au ajuns la un ritm care să ne mulțumească: Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița, Teleorman. Pe toți vă rog să tratați cu foarte mare importanță și cu prioritate această campanie de vaccinare. Este foarte important să avem centrele de vaccinare pregătite. Vaccinurile vin, avem 140.000 de vaccinuri săptămânal, nu este nicio problemă. Dorința noastră este să creștem numărul vaccinurilor pe care le primim săptămânal, este complicat, dar vom încerca. Dacă păstrăm acest ritm, vom ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri pe zi, ceea ce ar fi foarte bine”, a mai spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu:Faptul că a început această campanie de vaccinare nu înseamnă că pericolul a trecut

În acest context, prim-ministrul a subliniat că pandemia de coronavirus încă nu a trecut, deși campania de vaccinare a început, motiv pentru care regulile e protecție sanitară trebuie respectate în continuare.

”Faptul că a început această campanie de vaccinare nu înseamnă că pericolul a trecut. Această campanie de vaccinare este complementară, ajută la eliminarea pandemiei, dar încă suntem în pandemie, încă trebuie să respectăm regulile”, a mai spus Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI