Extremistul maghiar Mikola Bela, declarat indezirabil pentru 5 ani

Extremistul maghiar Mikola Bela, declarat indezirabil pentru 5 ani
Foto: evz.ro

UPDATE 18.48: Cetăţeanul ungar Mikola Bela, membru al organizaţiei Noua Gardă Ungară, a fost ridicat, joi după-amiază, de la o locuinţă din Târgu Mureş, fiind escortat spre Ungaria.

Cetăţeanul ungar Mikola Bela, membru al organizației Noua Gardă Ungară, a fost declarat indezirabil în România pentru cinci ani.

Hotărârea luată de Curtea de Apel Bucureşti, care devine executorie imediat, poate fi însă contestată la instanţa supremă, în termen de 10 zile.

Mikola Bela este unul dintre cei patru cetăţeni ungari care au primit interdicţie de a intra în România timp de un an, după cum a anunţat, în 17 martie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Ceilalţi trei sunt Tyirityán Zsolt – membru al organizației „Oastea Haiducilor”, Zagyva Gyorgy Gyula – membru Jobbik şi al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM şi Szavay Istvan – membru Jobbik.

Interdicţia a fost dispusă „cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României”, a mai spus Dajbog.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`