EXCLUSIV // Ce reprezintă, de fapt, sechelele provocate de COVID-19. Dr. Adrian Marinescu: „Nu e obligatoriu să fie pulmonare”

EXCLUSIV // Ce reprezintă, de fapt, sechelele provocate de COVID-19. Dr. Adrian Marinescu: „Nu e obligatoriu să fie pulmonare
Foto: videomedicina.ro

Persoanele vârstnice, cu sau fără comorbidități sunt principalele persoane vizate de COVID-19, care pot suferi complicații și pot rămâne cu sechele. Dr. Adrian Marinescu, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, a oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect, pentru B1.ro.

Expertul în sănătate atenționează cu privire la confuzia dintre sechele și formele prelungite ale bolii, care se caracterizează prin diferite simptome, precum stările de oboseală. Sechelele sunt mult mai grave și vizează apariția unor afecțiuni la alte organe afectate în urma infecției cuSARS-COV-2.

„Trebuie făcută diferența între forma prelungintă a bolii și sechelele. Sechelelepot fi nu neapărat pulmonare. Pot fi neurologice, renale. Practic, organele mari pot să dea sechele în momentul în care au fost afectate, o afectare importantă,cu infecții active.

Este foarte greu de spus dacă aceste sechele vor fi permanente sau pentru o anumită perioadă de timp. Pacienții vor avea nevoie de o monitorizare din partea specialistului: imunolog, neurolog, nefrolog și așa mai departe”, a declarat medicul.

COVID-19: România, locul 23 în lume, după numărul de decese raportate la milionul de locuitori

România se află pe locul 23 în lume, în topul numărului de decese raportate la milionul de locuitori, provocate de COVID-19 și pe locul 8 în Uniunea Europeană. Lider mondial este Belgia, urmat de Peru, Spania și Italia, potrivit Worldometers. În cadrul analizei au fost luate în calcul statele cu o populație de minimum un milion de locuitori. Vezi AICI topul mondial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`