CORONAVIRUS | Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că examenele ar putea fi susținute în iulie: „Programa a fost refăcută”

CORONAVIRUS | Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că examenele ar putea fi susținute în iulie: Programa a fost refăcută
Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Monica Anisie, a dezvăluit că este posibil ca examenele naționale să fie susținute de elevi în luna iulie, dacă aceștia vor reveni la cursuri în momentul în care situația de urgență va înceta. Dacă elevii nu vor reveni la cursuri iar situația de urgență se va prelungi atunci ministerul va lua în calcul alt scenariu de lucru.

Monica Anisie a explicat la Antena 3 că revenirea elevilor la cursuri se va face în momentul în care Comitetul pentru Situații de Urgență va spune că atât elevii cât și cadrele didactice nu se află într-un pericol în momentul în care vor reveni în spațiul școlii.

“În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situația de urgență încetează, am putea susține examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungește starea de urgență, atunci vom lua o altă măsură în așa fel încât elevii și studenții să își poată încheia anul școlar cu bine”, a declarat Anisie.

În ceea ce privește programele pentru evaluare națională și examenul de bacalaureat acestea vor fi modificate astfel încât să prevadă materia studiată până la începutul semestrului al doilea.

În cazul în care elevii vor reveni cât mai repede la cursuri tezele pe care ei trebuie să le susțină vor conține numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise școlile, a adăugat ministrul.

Ministrul Educației a subliniat că doar atunci când situația nu va pune în pericol siguranța și săntatea elevilor șia aprofesorilor cursurile în clase vor fi reluate.

Cursurile au fost suspendate în România începând cu data de 11 martie

În contextul pandemiei de coronavirus desfășurarea cursurilor la clase, în învățănântul preuniversitar a fost suspendată începând cu data de 11 martie, după ce în țara noastră au fost raportate primele cazuri de infectări cu noul coronavizrus.

Deși inițial, această măsură trebuia menținută până la data de 22 martie, extinderea cazurilor de infectări cu COVID-19 și decretarea stării de urgență pe teritoriul României de către președintele Klaus Iohannis a implicat prelungirea suspendării după data de 23 martie.

Despre acest subiect, ministrul Educației,Monica Anisie, a oferit mai multe detalii în cadrul unei intervenții televizate în care a precizat că elevii nu vor veni la cursuri nici după data de 21 aprilie când ar fi trebuit să se încheie vacanța de primăvară. Aceștia vor continua să stea acasă cel puțin până la data de 16 mai, când expiră starea de urgență pe teritoriul României.

Însă, în continuare, perioada în care vor reîncepe cursurile rămâne una incertă, având în vedere că ea depinde de evoluția cazurilor de coronavirus pe teritoriul României și că o decizie în acest sens va fi luată de Comitetul pentru Situații de Urgență.

Ministrul Educației a dat asigurări că anul școlar nu va fi înghețat

În contextul în care incertitudinile privind evoluția cazurilor de coronavirus în România i-a făcut pe mulți profesori, părinți și elevi să se întrebe dacă anul școlar va fi înghețat,Monica Anisie a ținut să îi liniștească pe aceșttia.

Ea a dat asigurări că anul școlar 2019-2020 nu va fi compromis, deși în România cursurile sunt suspendate încă de la începutul lunii martie, iar cei mai mulți dintre elevi fac cursurile online sau în sistem de teleșcoală. Pe de altă parte nici celelalte sisteme de educație din UE nu au cunoscut o decizie de suspendare a anului școlar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)