Coronavirusul a infectat peste 1,92 milioane de oameni în toată lumea. Evoluția pandemiei de COVID-19 și ce măsuri iau statele. LIVE UPDATE

Coronavirusul a infectat peste 1,92 milioane de oameni în toată lumea. Evoluția pandemiei de COVID-19 și ce măsuri iau statele. LIVE UPDATE
foto: Pixabay

Coronavirusul a ajuns deja în 210 țări și teritorii de pe tot globul, iar numărul îmbolnăvirilor continuă să crească. Până în prezent, autoritățile naționale din toată lumea au confirmat peste 1,92 milioane de cazuri de COVID-19, în timp ce bilanțul deceselor raportate în rândul pacienților infectați se îndreaptă spre 120.000. Aproape 452.000 de pacienți s-au vindecat.

SUA sunt națiunea cu cele mai multe cazuri de COVID-19 confirmate, peste 587.000, dar sunt de depate și cea care testează cel mai mult, cu aproape 3 milioane de teste efectuate până la această oră – deși peste Ocean pandemia avea să-și arate colții ceva mai târziu decât în alte părți ale lumii. Totodată, SUA au înregistrat circa 23.600 de decese.

Totuși, mai ales dacă avem în vedere mărimea și dimensiunea populației, putem spune că și Italia resimte din plin efectele pandemiei de COVID-19, cu aproape 160.000 de cazuri confirmate și în jur de 20.400 de decese. Spania stă și ea destul de rău, cu peste 170.000 de îmbolnăviri și circa 17.000 de victime.

Evoluția pandemiei de coronavirus. Măsurile luateîn lupta cu COVID-19. LIVE UPDATE

UPDATE, 14 aprilie, ora 9:Un număr de 10 guvernatoriSUA, de pe coasta de est și cea de vest deopotrivă, s-au unit luni în două pacte regionale, pentru redeschiderea treptată a activității economice, în condițiile în care crizacoronavirusa părut în sfârșit să intre pe o pantă descendentă.

Țările europene ar trebui să cumpere acțiuni la companii pentru a contracara o eventuală preluare de cătreChina, a afirmat Comisia Europeană, într-un efort ce pare menit să protejeze afacerile din UE pe fondul pandemiei de coronavirus.

UPDATE, 14 aprilie, ora 9:Comisia Europeană și-a exprimat dezaprobarea față de decizia României de a interzice exporturile de produse agricole în contextul pandemiei deCOVID-19și a spus că evaluează modul în care decizia de la București ar putea afecta comerțul pe piața unică.

UPDATE, 14 aprilie, ora 9:Există 70 de vaccinuri pentru coronavirus în dezvoltare la nivel mondial, trei candidați fiind deja testați în studiile pe oameni, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în contextul în careproducătorii de medicamente intră în cursa pentru a găsi un remediu pentru agentul patogen mortal.

UPDATE, 14 aprilie, ora 9.25:Primuldecret prezidențial privind instituirea stării de urgență expiră, marți, astfel că este de așteptat ca președintele Iohannis să emită unul nou cât de curând, în condițiile în care șeful statului a anunțat, încă de săptămâna trecută, că a ajuns la concluzia că situația extraordinară de pe teritoriul țării trebuie prelungită cel puțin până la jumătatea lunii mai, în continuarea luptei cu pandemia decoronavirus. Tot în această săptămână ar putea fi lansată și Ordonanța Militară nr. 9, care printre altele ar putea stipula obligativitatea de a purta măști de protecție, potrivit B1 TV.

UPDATE, 14 aprilie, ora 9.25:Ministrul Muncii,Violeta Alexandru, a anunțat luni seară că a început un proces de centralizare a tuturor angajaților plătiți de stat, în cadrul Registrului General de Evidență a Salariaților (REVISAL/REGES), în contextul în care Guvernul României a decis introducerea unei forme de șomaj tehnic în rândul personalului din sectorul public.

UPDATE, 14 aprilie, ora 10.00:Fostul secretar de stat american, Henry A. Kissinger, a împărtășit săptămâna trecută punctul său de vedere privind pandemia de COVID-19, spunând că aceasta va modifica pentru totdeauna ordinea mondială.„Realitatea este că lumea nu va mai fi niciodată aceeași după coronavirus”, a spus Kissinger într-un editorial pentruThe Wall Street Journal.

UPDATE, 14 aprilie, ora 10.00:Mii de magazine vor fi redeschise, marți, înAustria, primul stat din Europa care relaxează restricțiile de carantină, dar guvernul austriac a transmis națiunii că pandemia deCOVID-19încă „mai produce probleme”, relateazăReuters.

UPDATE, 14 aprilie, ora 10.30:Uniunea Creștin-Democrată dinGermania, formațiunea condusă de cancelarul Angela Merkel timp de aproape două decenii, va amâna cel mai probabil alegerea unui nou lider până în decembrie din cauza pandemiei decoronavirus, a anunțat Annegret Kramp-Karrenbauer, actualul conducător al partidului de guvernământ, marți, potrivitReuters.

UPDATE, 14 aprilie, ora 10.30:Jurnaliștii de laEuronewsau realizat un amplu material în care analizează principalele cauze care explică formele grave de infectare cu noul coronavirus și cazurile fatale. În urma discuțiilor cu medicii aflați în linia întâi în lupta cuCOVID-19, jurnaliștii ajung la concluia căîn formele severe de Covid-19, nu ucide coronavirusul, ci raspunsul sistemului imunitar. Prin urmare pacienții nu aunevoie de un sistem imunitar puternic, pentru a supraviețui ci de unul echilibrat.

UPDATE, 14 aprilie, ora 11.00:Jumătate dintre decesele înregistrate în rândul pacienților infectați cucoronaviruss-au produs în azilurile de bătrâni, arată datele din UE, iar bilanțurile înregistrate în Italia, Spania, Franța, Irlanda și Belgia sugerează că Regatul Unit ar putea subestima fatalitățile din centrele de îngrijire socială, potrivitThe Guardian.

UPDATE, 14 aprilie, ora 12.00:Ministrul Educației,Monica Anisie, a dezvăluit că este posibil ca examenele naționale să fie susținute de elevi în luna iulie, dacă aceștia vor reveni la cursuri în momentul în care situația de urgență va înceta. Dacă elevii nu vor reveni la cursuri iar situația de urgență se va prelungi atunci ministerul va lua în calcul alt scenariu de lucru.

UPDATE, 14 aprilie, ora 13.00:Poloniava renunța la o parte din restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus și va începe relansarea economică începând cu data de 19 aprilie, când acivitatea va fi treptat reluată, a declarat ministrul Sănătății dinPolonia,Lukasz Szumowski.

UPDATE, 14 aprilie, ora 15:30:PreședinteleKlaus Iohannisa emis, marți, decretul pentru prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul României pentru încă 30 de zile. Șeful statului este de părere că o relaxare a restricțiilor, cum „cer cu inconștiență unii politicieni,ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul nostru sanitar”, menționând totodată că școlile rămân închise, precum și căprețurile la medicamente, apartură medicală, alimente de strictă necesitate și utilități pot fi plafonate pe perioada stării de urgență.

UPDATE, 14 aprilie, ora 15:30:Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat că prețurile la medicamente, apartură medicală, alimente de strictă necesitate și utilități pot fi plafonate pe perioada stării de urgență.

UPDATE, 14 aprilie, ora 15:30:Institutul Robert Koch (RKI) nu recomandă încă ridicarea măsurilor pentru stoparea răspândirii infectprilor cu coronavirus. Este precizarea președintelui RKI, Lothar Wiele, făccută marți într-o conferință de presă.. Numărul de cazuri nu va mai crește atât de mult, datorită mai ales disciplinei multor cetățeni. „Măsurile luate sunt eficiente”, a declarat spus Wieler, care a subliniat că înGermaniacriza provocată de COVID-109 ar putea fi depășită după weekendul de Paște.

UPDATE, 14 aprilie, ora 15:30:Grupul de Comunicare Strategică anunță, marți,încă 15decese ale unor persoane infectate cu noul cororavirus pe teritoriul României. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 42 și 79 de ani. Astfel, la nivel național, bilanțul deceselorajunge la 346 de victime.

UPDATE, 14 aprilie, ora 15:30:Autoritățile române au depistat, până marți – ora 13:00, 6.879 de persoane infectate cu coronavirusla nivel național. Numărul de cazuri noi este de 246, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, care a mai precizat că 1.051 de pacienți au fost declarați vindecați și externați, în timp ce 241 rămân internați în secțiile de terapie intensivă din țară. Un număr de 23.645 de oameni se află în carantină instituționalizată, iar alte 67.268 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.Până la această dată, în România, au fost prelucrate 70.097 de teste.

UPDATE, 14 aprilie, ora 15:30:Autoritățile vor anunța o serie de măsuri, marți, astfel încât credincioșii creștin-ortodocși „să se bucure” de Paște, cu respectarea recomandărilor și restricțiilor impuse pe fondul pandemiei decoronavirus, a anunțatMarcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, în urma unor discuții cu Patriarhia Română. Aceste măsuri ar urma să fie incluse în Ordonanţa Militară numărul 9.

UPDATE, 14 aprilie, ora 15:30:După ce autoritățile dinAustriaau reușit să țină sub control criza provocată de noul coronavirus, magazinele mai mici, precum și cele de bricolaj au voie să se redeschidă în condiții stricte.

UPDATE, 14 aprilie, ora 16:00:Pandemia deCOVID-19„cu siguranță” nu a atins vârful, susține Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în timp ce Spania și Austria au permis revenirea parțială a cetățenilor lor la serviciu iar Marea Britanie, Franța și India – unele oficial, altele nu – au anunțat că extind carantina.

UPDATE, 14 aprilie, ora 16:00:În contextul stării de urgență impuse de pandemia de coronavirus, autoritățile au impus o serie de măsuri de prevenție, în încercarea de a stopa propagarea virusuluiCOVID-19.Printre altele, prin intermediulOrdonanei Militare numărul 4, emisă la sfârșitul lunii martie, autoritatile publice localeau fost obligatesă asigure montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale si să dezinfecteze periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune.

UPDATE, 14 aprilie, ora 16:00: Turciaprelungește starea de carantină instituită pe fondul pandemiei de coronavirus. Astfel, se prelungește această măsură care vizează 31 de provincii timp de 48 de ore, weekendul următor, potrivitReuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`