Evaluare Națională 2020. Câți elevi nu s-au prezentat la prima probă a examenului din cauza epidemiei de coronavirus

Evaluare Națională 2020. Câți elevi nu s-au prezentat la prima probă a examenului din cauza epidemiei de coronavirus
FOTO: Pixabay.com

Ministerul Educației anunță că aproape 200 de elevi nu s-au prezentat la proba scrisă de Limbă și literatură română a Evaluării Naționale, care a început luni, în condiții speciale, în contextul epidemiei de coronavirus. Cei mai mulți dintre candidați, 166, nu au putut susține prima probă a Evaluării naționale pentru că se află în izolare la domiciliu, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Aproape 200 de elevi nu s-au prezentat la prima probă a Evaluării Naționale, fiind în izolare sau carantină în contextul epidemiei de coronavirus

”Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale – etapa 2020. La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 161.038 de candidați, iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen – dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați. Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială (29 iunie – 4 iulie). Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 (trei)candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu)”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Între timp, au fost publicate subiectele și baremul de corectare pentru proba deLimba și literatura română.

A doua probă a Evaluării Naționale este cea la Matematică, aceasta fiind programată miercuri, 17 iunie. Ultima probă, cea la Limbași literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie de eleviicare au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională vor afla primele rezultate luni 22 iunie. Contestațiile se pot depune atât în format fizic, cât și electronic în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Sesiune specială a Evaluării Naționale pentru elevii care nu se prezintă la examen din motive de sănătate

Pentru elevii care nu pot susține în această perioada probele Evaluării Naționale din motive de sănătate, va fi organizată o nouă sesiune de examen, care va începe din 29 iunie.

”Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală, pentru examen, și la termometru să se constate că are febră și nu poate să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție să primească, totuși, aceeași șansă ca și copiii care pot intra la examen. Atenție, vorbesc de Evaluarea Națională, care se ține din 15 iunie, așa cum era planificată. Pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie. Deci, repet, Evaluarea Națională se ține cum este planificată – pentru cei care sunt însă bolnavi, găsiți cu temperatură, cu febră la intrarea în școală, sau izolați cu familia, sau carantinați, se organizează a doua sesiune”, a anunțat președintele Klaus Iohannis pe 28 mai.

Iată, mai jos, calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naționale 2020:

  • 22-26 iunie: înscrierea candidaților
  • 29 iunie: Limba și literatura română
  • 30 iunie: Matematică
  • 1 iulie: Limba și literatura maternă
  • 2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
  • 2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)
  • 4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)
Urmăriți B1TV.ro și pe
`