Evaluare Națională 2020. Câți elevi au fost depistați cu temperatură peste 37,3 grade Celsius

Evaluare Națională 2020. Câți elevi au fost depistați cu temperatură peste 37,3 grade Celsius
Foto Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE, 15 iunie, ora 14.30 //Ministerul Educației a anunțat, luni, că un singur elev din toată România a avut o temperatură de peste 37,3 grade Celsius, în urma triajului epidemiologic organizat la intrarea în centrele de examen, unde copiii din țară au susținut prima probă a Evaluării Naționale din 2020, cea la Limba și Literatura Română. Este vorba despre un elev din județul Constanța, care s-a prezentat la școală cu o branulă la mână, fiind sub tratament pentru enterocolită.

A început Evaluarea Națională 2020. Absolvenții clasei a VIII-a au susținut, luni, proba la Limba și Literatura Română. Examenul a fost susținut în condiții speciale din cauza epidemiei de Covid-19. Printre regulile de respectat se află măsurarea temperaturii elevilor și distanțarea fizică. Ministrul Monica Anisie a declarat pentru B1 TV că niciun elev nu a fost depistat cu temperatură de peste 37,3grade Celsius, astfel că Evaluarea Națională 2020 a început fără incidente neplăcute.

Evaluare Națională 2020. Niciun elev nu a fost depistat cu temperatură de peste 37,3 grade Celsius

Primul examen din era coronavirusului s-a desfășurat fără incidente. Elevii au ținut cont de reguli și s-au prezentat echipați cu măști. În plus, nimeni nu a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius.

„Proba a început la ora 9 și, până la acest moment, nu s-au semnalat de către inspectoratele școlare probleme care să pună în pericol desfășurarea probei de Limba și Literatura Română. La momentul acesta nu avem semnale din partea inspectoratelor școlare referitoare la probleme cu organizarea și desfășurarea probei. Totodată, menționez că până la această oră inspectoratele școlare nu au prezentat dacă au fost copii care au avut temperatură peste 37,3 (n.r. – exprimată în grade Celsius). După ora 9.30 vom avea și aceste date. Referitor la subiectele de la proba de Limba și Literatura Română, acestea au urmărit structura pe care elevii au exersat-o deja, prin textele de antrenament publicate de Ministerul Educației. După cum bine se știe, programa pentru Evaluarea Națională a suportat modificări, astfel încât elevii să nu fie, în niciun fel, puși într-o situație neplăcută la examen. Am luat măsura ca acele conținuturi din programa pentru Evaluarea Națională, conținuturi pe care trebuiau să le studieze pe semestrul al II-lea, să fie scoase din programa de examen”, a declarat Monica Anisie pentru B1 TV.

Ea a subliniat că „Ministerul Educației, împreună cu inspectoratele școlare, dar împreună și cu autoritățile publice locale, cu toții am luat măsuri în așa fel încât copiii să fie în siguranță”.

Evaluare Națională 2020. Subiectele care au picat la Limba și literatura română

Evaluarea Națională 2020 a început cu dreptul. Niciun elev nu a fost despistat cu temperatură mai mare 37,3 grade Celsius, așa cum cere legea în timpul epidemiei de Covid-19.Astfel,proba la Limba şi literatura română s-a desfășurat fără probleme. Elevii au avut de rezolvat mai multe subiecte, care le-au testat cunoștințele dobândite până la terminarea primului semestru din acest an școlar.

Ținând cont de faptul că elevii au susținut doar lecții online în al doilea semestru, Ministerul Educației a anunțat din timp că îi va testa doar din materia de pe primul semestru.

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, absolvenții de gimnaziu au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

La Subiectul II B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate

Calendarul primei sesiuni de Evaluarea Națională 2020

  • 15 iunie: Limba şi literatura română

  • 17 iunie: Matematică

  • 18 iunie: Limba şi literatura maternă (pentru elevii care au studiat această disciplină).

  • 22 iunie: Afișarea rezultatelor (până la ora 14:00)

  • 22 iunie (intervalul orar 16:00 – 20:00) și 23 iunie (intervalul orar 8:00 – 12:00): Înregistrarea contestațiilor

  • 23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor

  • 27 iunie: Afișarea rezultatelor finale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:06 - Cât costă un parfum de la noul brand al Ilincăi Vandici. „Femeile sunt cu de toate, iar parfumul este esențial”
23:53 - Ciolacu reafirmă că-l va desemna premier pe Bolojan dacă va câștiga prezidențialele. Liderul PSD vrea continuarea coaliției cu PNL: „De ce să stricăm ceva ce funcționează?”
23:18 - Geoană: Rugămintea mea din inimă – veniți la vot! Votați cu cine doriți, eu sper că veți vota cu mine / La momentul complicat pe care-l traversăm, eu nu mi-aș da țara pe mâna unor nepricepuți (VIDEO)
23:16 - Șofer mort, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Lugoj. Mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică
22:55 - Cetățenii români vor putea călători fără viza în China. De când intră în vigoare noua hotărâre și până când e valabilă
22:33 - Două femei din Capitală, reținute după ce ar fi încercat să „cumpere” o mașină de lux, fără să plătească la schimb
22:29 - Ciolacu anunță că a vorbit din nou cu Trump și că de la anul vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. La discuție a participat și Viktor Orban
22:10 - Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)
21:59 - Vântul și ninsorile au pus stăpânire pe vestul și centrul țării. Se văd deja primele pagube produse de vremea rea
21:59 - Rareș Bogdan, după ce a votat în Paris: Mă aştept la o prezenţă undeva la 8 – 9 milioane duminică şi din diaspora să sărim de 500.000 (VIDEO)