Evaluare Națională 2020. Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională

Evaluare Națională 2020. Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională

Elevii din clasele a VIII-a susțin Evaluarea Națională 2020 în perioada 15-18 iunie, când dau probele la Limba și Literatura Română, Limba și Literatura Maternă și Matematică, rezultatele urmând să fie afișate ulterior. După Evalaurea Națională, pentru elevii care termină clasa a VIII-a urmează admiterea la liceu. Anul acesta examenele se vor desfășura prin respectarea măsurilor de siguranță și distanțare socială, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ministerul Educației a publicat în urmă cu câteva luni programa pe care adolescenții au fost nevoiți să o pregătească pentru probele din acest, iar înscrierile pentru examenul de final au avut loc în perioada 2 – 5 iunie. Acestea vor fi urmate de o sesiune specială pentru Evaluarea Națională din acest an, la care vor putea participa doar elevii care au fost izolați sau în carantină din cauza noului coronavirus, cei care au avut probleme de sănătate și cei care au avut o temperatură peste limita recomandată la prima sesiune de susținere a probelor.

Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2020

După ce vor susține probele scrise din perioada 15-18 iunie, elevii vor primi primele rezultate la data de 22 iunie, urmând apoi perioada de depunere a contestațiilor în intervalul 22-23 iunie. Notele finale ale elevilor, după contestații, vor fi publicate în ziua de 27 iunie.

Calendarul Evaluării Naționale 2020:

2-5 iunie – înscrierea elevilor

15 iunie – probă scrisă: limba și literatura română

17 iunie – probă scrisă: matematică

18 iunie – probă scris – limba și literatura maternă

22 iunie – afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

22 – 23 iunie – depunerea contestațiilor (22 iunie – între orele 16:00 și 19:00; 23 iunie – între orele 08.00 și 12:00)

23 -26 iunie – soluționarea contestațiilor

27 iunie – afișarea rezultatelor finale

Măsuri speciale în școli pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Anul acesta, în contextul pandemiei, elevii și cadrele didactive vor fi nevoite să respecte un set de măsuri de siguranță și distanțare socială, pentru a preveni răspândirea nouli coronavirus. Astfel, elevilor le va fi măsurată temperatura la intrarea în unitățile de învățământ, se vor dezfinfecta, iar purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie.

Mai mult decât atât, școlile trebuie să asigure culoare separate de intrare și ieșire, iar băncile din sălile de clasă vor fi așezate la distanță. Timpul alocat elevilor pentru rezolvarea probelor nu se modifică.

Sesiune Specială pentru Evaluarea Națională 2020

Sesiunea specială din 2020 este o opțiune pentru elevii care din diferite motive medicale nu au putut ajunge la Evaluarea Națională din perioada 15-18 iunie.

Persoanele care au avut o temperatură mai mare față de limita maximă recomandată, care au fost izolați sau în carantină sau care au avut probleme medicale și nu au putut susține probele în perioada menționata mai sus, se pot înscrie la sesiunea specială pentru Evaluare Națională. „În contextul epidemiologic actual, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse. La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, scrie Edu.ro.

Aceasta va avea loc la finalul lunii iunie, după cum urmează:

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`