Epidemiologul american Anthony Fauci nu crede că Rusia a dezvoltat un vaccin eficient anti-coronavirus. „Am mari dubii că au făcut asta”

Epidemiologul american Anthony Fauci nu crede că Rusia a dezvoltat un vaccin eficient anti-coronavirus. „Am mari dubii că au făcut asta”

Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA, se îndoiește că Rusia ar fi dezvoltat deja un vaccin eficient contra virusului COVID-19, notează BusinessInsider.

„Să dezvolţi un preparat nu e acelaşi lucru precum e să demonstrezi eficienţa şi siguranţa lui. Am mari dubii că ei (ruşii) au făcut asta”, a declarat epidemiologul.

Un argument în plus ar fi faptul că Rusia nu a prezentat rezultatele privind testarea vaccinului pe oameni şi nici rezultatele experimentelor asupra animalelor.

Vladimir Putin: „Rusia a dezvoltat primul vaccin anti-COVID-19″

În timp ce multe vaccinuri anti-coronavirus se află în ultima fază a testelor clinice, liderul Rusiei a anunțat faptul că oamenii de știință din țara sa au dezvoltat primul vaccin împotriva noului coronavirus. Acesta se va numi „Sputnik V” (referire la satelitul sovietic „Sputnik 1″, primul dispozitiv spațial amplasat pe orbită, în anul 1957).

„În această dimineață, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat. Știu că este destul de eficient, oferă o imunitate durabilă”, a declarat, încrezător, Vladimir Putin, spunând că inclusiv fiica sa și-a făcut deja acest vaccin.

Prin aprobarea folosirii vaccinului, Rusia poate începe distribuirea în masă, deşi testele clinice de siguranţă şi eficacitate sunt încă în desfăşurare.

Vaccinul românesc anti-COVID-19

Prof. dr. Mircea Ioan Popa, președinte al Consiliului Științific al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino din București, a oferit mai multe detalii despre elaborarea vaccinului românesc anti-coronavirus, în exclusivitate pentru B1.ro.

„Acest vaccin reprezintă în continuare un proiect de cercetare care a început să se deruleze și care sperăm să ducă la rezultatele pe care noi le țintim.

Dacă proiectul, respectiv vaccinul va fi validat, pentru producția efectivă de vaccin, vor fi necesare fonduri suplimentare. Dar subliniez, în prezent este vorba despre un proiect de cercetare, care nu duce instantaneu la un vaccin. Atât noi, cât și colegii de la Timișoara, țintim să ajungem la un rezultat pozitiv și pentru asta ne luptăm”, a declarat pentru B1.ro medicul specializat în microbiologie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`