Epidemia de coronavirus a mai ucis 9 români. Victimele aveau între 49 și 85 de ani. Bilanțul a ajuns la 478 decese

Epidemia de coronavirus a mai ucis 9 români. Victimele aveau între 49 și 85 de ani. Bilanțul a ajuns la 478 decese
Foto: Inquam Photos / George Călin

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 478 de decese. Luni seară, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că încă nouă oameni infectați cu COVID-19 au murit. Este vorba despre persoane din Arad, Hunedoara, Brașov, Galați, Sălaj și Mehedinți, cu vârste cuprinse între 49 și 85 de ani.

Ultimele victime ale COVID-19 în România

Una dintre victime este o femeie de 56 de ani din Arad, infirmieră. Pe 29 martie, aceasta a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Arad, secția Boli Infecțioase – COVID, iar pe 19 aprilie a fost transferată la secția Terapie Intensivă. A fost depistată pozitiv pe 29 martie, fiind contact apropiat cu alte cazuri confirmate. A decedat pe 19 aprilie. Suferea de diabet zaharat tip II.

Tot în județul Arad a decedat un bărbat de 69 de ani. Pe 6 aprilie, el a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Arad, secția Boli Infecțioase – COVID. A fost depistat pozitiv pe 11 aprilie și a murit pe 19. „Comorbidități: fără”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.
A decedat și un bărbat de 64 de ani, tot din Arad. El a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Arad, secția Boli Infecțioase, pe 10 aprilie și a fost confirmat o zi mai târziu. A murit pe 20 aprilie. „Comorbidități: DZ tip II, boală cronică de rinichi, persoană dializată”.

În județul Hunedoara a murit o femeie de 78 de ani. Pe 28 marie, aceasta a fost internată la Spitalului Județean de Urgență Deva – secția Neurologie, și transferată la ATI pe 11 aprilie. A fost confirmată cu coronavirus pe 10 aprilie și a decedat pe 20. „Comorbidități: AVC hemoragic, hemato intraparenchimatos, hemipareza stanga, HTA”.

În Brașov a murit un bărbat de 85 de ani. Pe 4 aprilie, el a ajuns la Chirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, iar pe 10 aprilie, după confirmare, a fost transferat la Spitalul de neurologie – spital de suport COVID. „Transferat la Spitalul Sf. Gheorghe (secție de chirurgie zonală – suport COVID) în data de 13.04.2020, revine la Spitalul de neurologie Brașov, în data de 14.04.2020; transferat în secția ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Brașov în 18.04.2020”. A murit pe 20 aprilie. „Comorbidități: DZ tip II, arteriopatie diabetic, amputație coapsă dreaptă, tulburări neurocognitive, insuficiență respiratorie acută”.

Tot în Hunedoara a murit un bărbat de 67 de ani. Pe 17 aprilie, acesta a ajuns la Spitalul Municipal Hunedoara – secția Boli Infecțioase, iar pe 19 a fost transferat la ATI. A fost confirmat pe 18 aprilie și a decedat pe 20. Suferea de diabet zaharat de tip II și hipertensiune arterială.

Victimă a epidemiei a fost și o femeie de 79 de ani din Galați, care făcea parte din focarul de la Căminul de bătrâni Galați. Pe 15 aprilie a ajuns la Spitalul Județean, secția ATI. A fost confirmată pozitiv pe 14 aprilie și a decedat pe 20. „Comorbidități: trombocitopenie severă, boala Alzheimer, sdr. deshidratare”:

În județul Sălaj a decedat un bărbat de 49 de ani, care suferea de „bronșită cronică, DZ tip II, HTA, AVC sechelar”. Acesta a ajuns pe 19 aprilie la secția Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Zalău. A fost depistat pozitiv pe 20 aprilie, zi în care a și murit.

În Mehedinți a decedat o femeie de 68 de ani. Pe 19 aprilie, aceasta a ajuns la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. În aceeași zi a fost confirmată, iar pe 20 aprilie a murit. „Comorbidități: obezitate, DZ tip II, HTA grd. II, boală cardiovasculară, afecțiune tiroidiană”.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Epidemie de coronavirus. Cel mai recent bilanț

Potrivit celui mai recent bilanț, de luni, ora 13.00, în România au fost raportate în total 8.936 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. 2.017 de persoane au fost declarate vindecate și externate, dar 261 erau internate la Terapie Intensivă.

În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că măsurile de restricție nu vor fi relaxate.

14.530 de persoane erau în carantină și 42.846 în izolare la domiciliu.

Până luni, la ora 13.00, pe teritoriul României au fost prelucrate 98.491 de teste.

În ultimele 24 de ore, 4.787 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei au primit amenzi în valoare totală de 11.834.677 de lei.

Un număr de 734 de cetățeni români din străinătate au fost testați pozitiv și 61 au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”