Epidemia de coronavirus a mai făcut 12 victime, majoritatea din Suceava și București. Bilanțul a ajuns la 675 decese

Epidemia de coronavirus a mai făcut 12 victime, majoritatea din Suceava și București. Bilanțul a ajuns la 675 decese
Foto: Hepta.ro

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, miercuri, la 675 decese. Ultimele 12 victime raportate aveau între 47 și 90 de ani și erau din Suceava, Mehedinți, Galați, București și Arad.

COVID-19 a mai făcut 12 victime în România

În Suceava a murit un bărbat de 47 de ani. Acesta a ajuns la Spitalul Județean pe 21 aprilie. Tot atunci a fost confirmat și a decedat pe 27 aprilie. „Condiții medicale pre-existente: etilism cronic, atrofie corticala, crize comitiale”.

Tot din Suceava era și un bărbat de 58 de ani. „A urmat tratament la domiciliu la recomandarea medicului de familie din 15.04.2020, dar a refuzat internarea”, precizează Grupul de Comunicare Strategică. După decesul survenit pe 21 aprilie, s-a constatat că avea coronavirus. „Condiții medicale pre-existente: HTA, Diabet zaharat tip II neglijat”.

A treia victimă din Suceava e un bărbat de 53 de ani, decedat acasă pe 22 aprilie. După deces s-a constatat infectarea. „Condiții medicale pre-existente: fără”.

Victimă a epidemiei în județ a fost și o femeie de 90 de ani. „Pacienta a fost diagnosticată pe data de 05.04.2020 cu ulcer gastric perforat, hemoperitoneu, hemoragie digestivă superioară și anemie severă; internată pe 06.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Suceava – Secția ATI, apoi transferată la Spitalul Municipal Rădăuți pe data de 17.04.2020”. A fost confirmată pe 12 și a murit pe 27 aprilie.

Ultima victimă din Suceava este un bărbat de 63 de ani. Este posibil ca acesta să fi luat virusul de la fiul revenit din Anglia. S-a constatat că avea coronavirus după decesul survenit pe 22 aprilie. „Condiții medicale pre-existente: Etilism cronic”.

În Mehedinți a decedat, pe 27 aprilie, o femeie de 63 de ani. Aceasta a ajuns pe 25 la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin-Secția Oncologie. La internare a avut diagnosticul „Diabet zaharat dezechilibrat. Sdr.anemic”. „Condiții medicale pre-existente: Boală renală cronică. Diabet zaharat tip II. HTA gr.II”

În Galați a murit un bărbat de 71 de ani. El provenea din focarul de la Căminul de bătrâni “Sfântu Ilie”. Acesta a ajuns la Spitalul CFR pe 23 aprilie. Pe 27 a fost transferat la Spitalul Județean. A fost confirmat pe 22 și a decedat pe 28. „Condiții medicale pre-existente: Epilepsie. Fibrilație atrială cu AV rapida. AVC. Sdr.de deshidratare. Insufiență renală acută. Disfuncție hepatică”.

A murit și o femeie de 86 de ani din București. Aceasta provenea din Căminul de bătrâni “Butterfly Solutions”. A ajuns pe 26 aprilie la Spitalul Colentina și a decedat două zile mai târziu. „Conditii medicale pre-existente: Demență mixtă. Boală cardiacă ischemică. Fibrilație atrială. Ulcerație de decubit în zona sacrală”.

Tot din Capitală era și un bărbat de 59 de ani. El a ajuns pe 7 aprilie la SPitalul Universitar, apoi a fost transferat, pe 24, la Spitalul Colentina. A fost confirmat pe 24 și a decedat pe 28. „Condiții medicale pre-existente: Neoplasm colon. Neoplasm pancreas. Metastaze pulmonare și hepatice. Ascita para-neoplazica. Diabet zaharat tip II insulino-necesitant. HTA. Tromboza de vena porta. Infecție cu Clostridium”.

A treia victimă din București este o femeie de 76 de ani. Pe 19 aprilie, aceasta a ajuns la Spitalul Universitar, iar pe 20 a fost transferată la Colentina. A fost depistată pozitiv pe 20 și a decedat pe 28. „Condiții medicale pre-existente: Neoplasm de san drept. Radioterapie în martie 2020”.

Ultima victimă din Capitală este o femeie de 86 de ani. Acesta a ajuns pe 7 aprilie la Universitar, apoi a fost transferată la Spitalul ”Victor Babeș”. A fost confirmată pe 18 și a decedat pe 28. „Condiții medicale pre-existente: Boală cardiovasculară. HTA. Boală renală cr. Anemie normocroma. Tulburare neuro-senzitiva majoră”.

Ultima victimă este o femeie de 62 de ani din Arad, internată din 4 aprilie la Spitalul Județean. Aceasta se afla la Terapie Intensivă. A fost confirmată pe 4 aprilie și a murit pe 28. „Condiții medicale pre-existente: HTA gr.II. Cardiopatie ischemică cr. Boala Waldenstrom. Trombocitopenie severă”.

Epidemie de coronavirus în România – Ultimele date

Potrivit celor mai recente date, de marți, ora 13.00, în România au fost confirmate de la începutul epidemiei 11.616 de cazuri de coronavirus. 2.221 de oameni s-au vindecat.

În afara granițelor, numărul conaționalilor răpuși de COVID-19 a ajuns la 87, iar totalul infectaților este de 1.963.

Marți, președintele Klaus Iohannis a declarat că, după 15 mai, viața nu va reveni la normal deoarece multe dintre restricții vor rămâne în vigoare.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că una dintre variantele luate în calcul este instituirea stării de alertă după 15 mai.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că orice decizie de relaxare a restricțiilor va fi luată după ce se va constata un risc mic de transmitere comunitară a bolii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie