Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, miercuri, la 675 decese. Ultimele 12 victime raportate aveau între 47 și 90 de ani și erau din Suceava, Mehedinți, Galați, București și Arad.
În Suceava a murit un bărbat de 47 de ani. Acesta a ajuns la Spitalul Județean pe 21 aprilie. Tot atunci a fost confirmat și a decedat pe 27 aprilie. „Condiții medicale pre-existente: etilism cronic, atrofie corticala, crize comitiale”.
Tot din Suceava era și un bărbat de 58 de ani. „A urmat tratament la domiciliu la recomandarea medicului de familie din 15.04.2020, dar a refuzat internarea”, precizează Grupul de Comunicare Strategică. După decesul survenit pe 21 aprilie, s-a constatat că avea coronavirus. „Condiții medicale pre-existente: HTA, Diabet zaharat tip II neglijat”.
A treia victimă din Suceava e un bărbat de 53 de ani, decedat acasă pe 22 aprilie. După deces s-a constatat infectarea. „Condiții medicale pre-existente: fără”.
Victimă a epidemiei în județ a fost și o femeie de 90 de ani. „Pacienta a fost diagnosticată pe data de 05.04.2020 cu ulcer gastric perforat, hemoperitoneu, hemoragie digestivă superioară și anemie severă; internată pe 06.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Suceava – Secția ATI, apoi transferată la Spitalul Municipal Rădăuți pe data de 17.04.2020”. A fost confirmată pe 12 și a murit pe 27 aprilie.
Ultima victimă din Suceava este un bărbat de 63 de ani. Este posibil ca acesta să fi luat virusul de la fiul revenit din Anglia. S-a constatat că avea coronavirus după decesul survenit pe 22 aprilie. „Condiții medicale pre-existente: Etilism cronic”.
În Mehedinți a decedat, pe 27 aprilie, o femeie de 63 de ani. Aceasta a ajuns pe 25 la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin-Secția Oncologie. La internare a avut diagnosticul „Diabet zaharat dezechilibrat. Sdr.anemic”. „Condiții medicale pre-existente: Boală renală cronică. Diabet zaharat tip II. HTA gr.II”
În Galați a murit un bărbat de 71 de ani. El provenea din focarul de la Căminul de bătrâni “Sfântu Ilie”. Acesta a ajuns la Spitalul CFR pe 23 aprilie. Pe 27 a fost transferat la Spitalul Județean. A fost confirmat pe 22 și a decedat pe 28. „Condiții medicale pre-existente: Epilepsie. Fibrilație atrială cu AV rapida. AVC. Sdr.de deshidratare. Insufiență renală acută. Disfuncție hepatică”.
A murit și o femeie de 86 de ani din București. Aceasta provenea din Căminul de bătrâni “Butterfly Solutions”. A ajuns pe 26 aprilie la Spitalul Colentina și a decedat două zile mai târziu. „Conditii medicale pre-existente: Demență mixtă. Boală cardiacă ischemică. Fibrilație atrială. Ulcerație de decubit în zona sacrală”.
Tot din Capitală era și un bărbat de 59 de ani. El a ajuns pe 7 aprilie la SPitalul Universitar, apoi a fost transferat, pe 24, la Spitalul Colentina. A fost confirmat pe 24 și a decedat pe 28. „Condiții medicale pre-existente: Neoplasm colon. Neoplasm pancreas. Metastaze pulmonare și hepatice. Ascita para-neoplazica. Diabet zaharat tip II insulino-necesitant. HTA. Tromboza de vena porta. Infecție cu Clostridium”.
A treia victimă din București este o femeie de 76 de ani. Pe 19 aprilie, aceasta a ajuns la Spitalul Universitar, iar pe 20 a fost transferată la Colentina. A fost depistată pozitiv pe 20 și a decedat pe 28. „Condiții medicale pre-existente: Neoplasm de san drept. Radioterapie în martie 2020”.
Ultima victimă din Capitală este o femeie de 86 de ani. Acesta a ajuns pe 7 aprilie la Universitar, apoi a fost transferată la Spitalul ”Victor Babeș”. A fost confirmată pe 18 și a decedat pe 28. „Condiții medicale pre-existente: Boală cardiovasculară. HTA. Boală renală cr. Anemie normocroma. Tulburare neuro-senzitiva majoră”.
Ultima victimă este o femeie de 62 de ani din Arad, internată din 4 aprilie la Spitalul Județean. Aceasta se afla la Terapie Intensivă. A fost confirmată pe 4 aprilie și a murit pe 28. „Condiții medicale pre-existente: HTA gr.II. Cardiopatie ischemică cr. Boala Waldenstrom. Trombocitopenie severă”.
Potrivit celor mai recente date, de marți, ora 13.00, în România au fost confirmate de la începutul epidemiei 11.616 de cazuri de coronavirus. 2.221 de oameni s-au vindecat.
În afara granițelor, numărul conaționalilor răpuși de COVID-19 a ajuns la 87, iar totalul infectaților este de 1.963.
Marți, președintele Klaus Iohannis a declarat că, după 15 mai, viața nu va reveni la normal deoarece multe dintre restricții vor rămâne în vigoare.
La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că una dintre variantele luate în calcul este instituirea stării de alertă după 15 mai.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că orice decizie de relaxare a restricțiilor va fi luată după ce se va constata un risc mic de transmitere comunitară a bolii.