Elevii din localitățile carantinate pot participa la simulările pentru examene (DOCUMENT)

Elevii din localitățile carantinate pot participa la simulările pentru examene (DOCUMENT)
foto: Pixabay

Elevii din localitățile aflate în carantină vor putea participa la simulările pentru examenele naționale, a decis duminică seară Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

CNCCI a decis că elevii din localitățile carantinate pot participa la simulările pentru examene

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31.03.2021 se desfășoară simulările pentru evaluările naționale 2021 și examenele naționale de bacalaureat 2021, vă menționăm faptul că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenle naționale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale și reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în interiorul și în afara zonei carantinate. Prezenta adresă va fi comunicată de către toate centrele județene / al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției, către autoritățile publice la nivelul zonelor carantinate”, se arată în decizia CNCCI.

Decizia a fost comentată și de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a declarat că apreciază „maxim” înțelegerea lui Raed Arafat, șeful DSU, „cu privire la importanța educației și a pregătirii pentru examenele naționale”.

„În calitate de ministru al Educației, apreciez maxim înțelegerea doctorului Raed Arafat – Comandantul Acțiunii/Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, cu privire la importanța educației și a pregătirii pentru examenele naționale!”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Educație Privată.

Ministrul Educației: „Testele relevante sunt cele cu prezență fizică”

Sorin Cîmpeanu a precizat în mai multe rânduri că examenele naționale se vor desfășura cu prezența fizică. La fel se va întâmpla și cu simulările.

„Testele relevante sunt cele cu prezență fizică. De aceea, e foarte important ca acest Ordin comun al ministrului Educației și Sănătății, așa discutabil cum a fost el, a adus un mare plus: posibilitatea de prezență fizică pentru evaluările la clasele II, IV, VI și la simulările din clasele VIII și XII, cu prezență fizică.Examenele naționale se vor derula cu prezență fizică pentru a asigura relevanța evaluării.Atât timp cât nu avem platforme dedicate, securizate pentru evaluare, examinare, aceste evaluări nu vor putea fi considerate relevate. În spatele unui ecran poate fi oricine”, spunea ministrul Educației, în 16 martie, la Digi 24.

Pentru desfășurarea simulărilor, Ministerul Educației a transmis școlilor că elevii vor trebui să stea câte unul în bancă, în ordine alfabetică, fără să fie amestecați cu cei din alte clase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`