Noi probleme la Liceul German din Arad. Alte cazuri de intoxicații după ce săptămâna trecută zeci de elevi au ajuns la spital din cauza substanței folosite pentru deratizare. Director DPS: Ar putea fi vorba despre o coincidență (VIDEO)

Noi probleme la Liceul German din Arad. Alte cazuri de intoxicații după ce săptămâna trecută zeci de elevi au ajuns la spital din cauza substanței folosite pentru deratizare. Director DPS: Ar putea fi vorba despre o coincidență (VIDEO)
Foto: pixabay.com

Mai mulți elevi de la Liceul German din Arad au avut nevoie de îngrijiri medicale, luni, treidintre ei rămânând în spital, sub supravegherea medicilor, informează B1 TV. Totul se întâmplă în contextul în care, săptămâna trecută, zeci de elevi de la aceeași unitate de învățământ au ajuns pe mâna medicilor după ce, ajunși la școală, au început să se simtă rău din cauza unei substanțe folosite la deratizare.

Luni, 11 elevi au acuzat simptome asemănătoare cu cele avute săptămâna trecută de colegii lor, după cum a explicat Simina Roz, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad, pentru sursa citată. Este vorba despre cefalee, dureri abdominale și erupții cutanate.

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad, Constantin Cătană, a declarat că este posibil ca noile cazuri să nu aibă lefgătură cu intoxicațiile de săptămâna trecută și să fie vorba despre o coincidență.

”Într-adevăr, sunt 11 pacienți prezentați în UPU. Pe parcursul zilei, din cei 11 au mai rămas doar trei internați. Aceștia au simptomatologii care ne îndreaptă spre alte diagnostice care nu au legătură cu evenimentul de săptămâna trecută”, a spus șeful DSP Arad.

Întrebat dacă poate fi vorba despre o coincidență, directorul DSP Arad a răspuns: ”Noi am fost extrem de precauți și am solicitat ca orice simptom, indiferent dacă îl considerăm în legătură sau nu, să se prezinte în UPU ca să le putem supraveghea. (…) În urma prezentării s-a deplasat, din nou, laboratorul ISU. Nu au detectat nicio substanță în niciunul dintre imobilele în care și-au desfășurat elevii cursurile. Sunt elevi din clase diferite care prezintă diverse simptome. Repet, nu considerăm că au legătură cu evenimentul de săptămâna trecută”.

La rândul său Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Județean Arad, a precizat că medicii nu se pot pronunța încă dacă noile intoxicații au legătură cu cazurile din urmă cu câteva zile.

”Când au sosit astăzi primii elevi la UPU iar simptomele erau asemănătoare cu cele de săptămâna trecută ne-am făcut griji și am încercat să vedem exact care este cauza. Tocmai din acest motiv avem trei persoane internate. Nu putem, să vă dăm astăzi un răspuns clar dacă sunt aceleași cauze ca cele de săptămâna trecută sau copiii au, de fapt, alte afecțiuni. Din ce știu eu, la ora actuală nu există suspiciune de gripă în cazul acestor copii”, declarat reprezentanta uității medicale.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății s-a sesizat și a dispus un control mixt de urgență, după ce la unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Arad s-au prezentat 20 copii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, de la Liceul German. Aceștia prezentau erupții la nivelul feței, grețuri și vărsături. (Detalii AICI)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`