În contextul condamnării recente pentru şantaj a lui Dan Diaconescu la peste 5 ani de închisoare cu executare (Detalii AICI), un alt proces în care e implicat un mogul media aflat deja la închisoare revine în actualitate. Astfel, procesul în care sunt trimiși în judecată Dan Voiculescu (aflat deja în închisoare, cu o condamnare de 10 ani în dosarul ICA), fiica sa Camelia şi directorul general Antena Group Sorin Alexandrescu a fost amânat pentru 1 aprilie. Este tot un proces de şantaj, în acest caz, în premieră fiind trimisă în judecată şi o televiziune a trustului Intact.
Se observă faptul că execuţiile publice par să fi devenit, o obişnuinţă pentru posturile familiei Voiculescu. Antena 3 este primul post TV trimis în instanţă pentru şantaj. Celebrul dosar „Şantaj la Antene” va fi judecat pe 1 aprilie. Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi directorul general Antena Group Sorin Alexandrescu sunt trimişi în judecată în acest caz.
Procurorii DNA au stabilit clar cum a fost pus la cale șantajul la nivel înalt de către Dan Voiculescu, Sorin Alexandrescu și Camelia Voculescu. În perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, Alexandrescu, directorul general al S.C. ANTENA TV GROUP S.A., în mod repetat l-a constrâns și l-a amenințat pe Ioan Bendei, administrator al RCS-RDS că va da în vileag fapte de corupție. Anchetatorii au stabilit că șantajul se făcea doar cu acordul lui Dan Voiculescu.
Ba mai mult, posturile TV şantajiste conduse de familia Voiculescu au difuzat de 401 ori un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la o presupusă mită de 3.500.000 de euro în care ar fi fost implicat administratorul RCS RDS Ioan Bendei. Procurorii DNA au stabilit că spotul publicitar realizat, pe 8 mai 2013, din dispoziția Cameliei Voiculescu și a lui Sorin Alexandrescu, a fost difuzat timp de 21 de zile, de 5 ori pe zi pe toate posturile TV aparținând S.C. ANTENA TV GROUP S.A. și S.C. ANTENA 3 S.A.;
Dovada că Dan Voiculescu știa exact ce misiune avea angajatul său Sorin Alexandrescu este demonstrată și de discuțiile purtate cu Camelia Voiculescu în ziua în care directorul general Antena Group a fost ridicat de procurorii anticorupţie.
Miza dosarului „Şantaj la Antene” a fost una de zeci milioane de euro. În fapt, prin şantajul televizat și prin presiunile și constrângerile la adresa lui Ioan Bendei, Dan Voiculescu urmărea semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparținând S.C. ANTENA TV GROUP S.A. la un preț impus de el. Semnarea contractului prevedea o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, iar semnarea lui ar fi dus printre altele la stoparea campaniei media declansate de Antena 3 și Antena 1, relatează Gândul.
Acestea nu sunt însă singurele acuzaţii de şantaj pe numele lui Dan Voiculescu. Fondatorul PC a fost pus sub acuzare în iulie 2013 pentru că ar fi ameninţat 3 oameni de afaceri. Unul dintre afacerişti chiar a încheiat cu trusturile de presă ale lui Voiculescu contracte de publicitate de 900.000 euro pentru a nu fi linşat mediatic.
Procurorii DNA mai susţin şi că un alt afacerist a refuzat să cedeze presiunilor făcute de Voiculescu, drept urmare trustul de presă controlat de fondatorul PC a declanşat o întreagă campanie mediatică împoriva acestuia.
În apărarea sa, Dan Voiculescu a susţinut la acea vreme că de fapt nu îi cunoaşte pe denunţători.
Ca modalitate de abordare folosită de către Voiculescu Dan, acesta le-a prezentat denunţătorilor faptul că este necesar să acorde o atenţie deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presă INTACT MEDIA şi a subliniat că lipsa promovării în media a activităţii companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de ştiri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune ANTENA 1 sau ANTENA 3.