Dosarul fraudelor de la Referendum are vineri ultimul termen. Dragnea: Cred cu tărie în nevinovăția mea (VIDEO)

Dosarul fraudelor de la Referendum are vineri ultimul termen. Dragnea: Cred cu tărie în nevinovăția mea (VIDEO)

UPDATE: Ajuns la Curtea Supremă, Liviu Dragnea a declarat că se consideră nevinovat: ”Pot spune ce am mai spus în acești trei ani și jumătate: cred cu tărie în nevinovăția mea și în dreptul românilor de a vota și de a fi prezenți la vot ca principiu fundamental al democrației”.

Acesta a promis că va da declarații după ce va fi pronunțată sentința.

Zi decisivă în dosarul Referendumului: procurorii cer pedepse cu executare pentru toți inculpații

#DIRECT_ONE_mu7p1y#

Zi decisivă pentru Liviu Dragnea. Vineri are loc ultimul termen în dosarul Referendumului în care liderul PSD este judecat pentru că ar fi fraudat scrutinul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Procurorii vor cere pedepsele pentru liderul PSD și pentru ceilalți inculpaţi. Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare, informează B1 TV.

70 de inculpaţi aşteaptă alături de Liviu Dragnea decizia Curţii Supreme în dosarul referendumului. Liderul PSD este acuzat că ar fi coordonat un sistem prin care oamenii erau determinaţi să voteze la scrutinul din 2012.

La ultimul termen din 31 martie, au fost prezenți 10 martori, iar cinci au trimis acte medicale potrivit cărora nu se pot deplasa deoarece sunt bolnavi, potrivit news.ro. Printre cei audiați a fost și Ovidiu Drăguşin, primarul din Alexandria.

Dosarul fraudelor de la Referendum are vineri ultimul termen

#DIRECT_ONE_4u47py#

”Am fost căutat în ziua votului, pe telefonul mobil al lui Nicolae Tatu, un prieten de-al meu, pe la ora 20.45, de Valentim Boboc, actual deputat, pe atunci administratorul public al municipiului Alexandria şi coordonatorul campaniei electorale din municipiu. Prietenul mi l-a dat la telefon pe Boboc care mi-a cerut să ne mobilizăm pentru o prezenţă mai bună la vot. Mi-a zis Boboc că am fost sunat de către Liviu Dragnea, dar că eu nu am răspuns. Nu ştiu de ce nu am sesizat apelul. Voia să ne mobilizăm pentru o prezenţă mai bună la vot. Aveam numărul lui Dragnea, dar nu l-am sunat", a spus Drăguşin.

Unul dintre inculpaţi, George Bălănescu, fost membru într-o secţie de votare din Alexandria ca reprezentant al USL, a relatat că s-a deplasat cu urna mobilă la un spital, însoţit de doi poliţişti şi un reporter de la o televiziune. În legătură cu neregulile constate de procurori, el a declarat că au existat semnături ale unor bolnavi care nu erau în dreptul numelor lor, însă nu a fost vorba de semnături contrafăcute. De asemenea, el a spus că a mers şi a doua oară în spital cu urna mobilă, deoarece erau câţiva bolnavi care "voiau din suflet" să voteze.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Fraude la referendum". În acelaşi dosar, 45 de inculpaţi au fost achitaţi, dintre care opt au fost preşedinţi de secţii de votare şi 37 au fost membri ai unor secţii de votare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:33 - Biserica Ortodoxă Română sărbătorește 17 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel. Cum se va desfășura ceremonia
17:30 - Mircea Fechet: Verificăm constant debitul Dunării și zonele în care riscul de inundații este crescut. Vom verifica 1.200 de km de diguri
17:16 - Apele Române, precizări despre situația de pe Dunăre. Când va fi atins vârful maxim al viiturii și cât de mare va fi
17:05 - Oncologul din Suceava care lua șpagă pentru a trata bolnavii a fost condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit
17:03 - Nelu Tătaru, după ce analizele de sânge arată că vatmanul implicat în accidentul mortal luase, de fapt, o pastilă de răceală: „Aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active” (VIDEO)
16:59 - B1 TV va difuza documentarul „America Alege: Harris Vs. Trump”, în premieră și în exclusivitate TV în România (VIDEO)
16:45 - Marcel Ciolacu cere o schimbare în ceea ce privește Agenția Națională Antidrog: „Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori”
16:42 - Premierul Danemarcei, către aliați: Încetați cu discuțiile despre „linii roșii” și lăsați Ucraina să lovească Rusia
16:39 - Cu cât scoate ANAF la licitație o mașină cu numărul „FBI”? Vehiculul este un Golf din 2004
16:28 - Bandă unică pentru autobuze pe bd. Gheorghe Magheru, pe ambele sensuri. Nicușor Dan: Separatoarele de sens vor fi amplasate săptămâna viitoare