Discuții în Ministerul Educației pentru adaptarea școlilor la valul 3 al pandemiei. Vacanță toată luna aprilie și decalarea examenelor, printre variantele de lucru

Discuții în Ministerul Educației pentru adaptarea școlilor la valul 3 al pandemiei. Vacanță toată luna aprilie și decalarea examenelor, printre variantele de lucru
Foto: Pixabay

La nivelul Ministerului Educației sunt luate în calcul mai multe scenarii de adaptare a școlilor la valul al treilea al pandemiei, scopul fiind ca măsurile să prelungească pe cât posibil timpul în care elevii participă fizic la ore, informează Educație Privată, care citează mai multe surse din cadrul Ministerului.

Potrivit unuia dintre scenarii, elevii ar urma să fie în vacanță în perioada 2 aprilie – 5 mai, iar în vacanța de vară abia din 2 iulie.

O altă variantă luată în calcul, care poate fi aplicată concomitent cu prima, este decalarea datei de începere a examenelor naționale, mai susțin sursele citate de Educație Privată.

Măsurile sunt deocamdată doar în discuție, iar dacă se va conveni asupra lor, ele vor fi incluse într-un Ordin de ministru.

Propunere a ministerului Educației: Școală online, doar în localitățile carantinate

Marți, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, o solicitare ca școlile să treacă în sistem online „numai în situația în care la nivelul localității este declarată starea de carantină”.

„Având în vedere interesul comun al celor două autorități de a asigura desfășurarea procesului de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, cunoscând faptul că în școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, mai riguros decât în multe alte locuri, pentru a preveni agravarea pierderilor în educație și tulburărilor de socializare în rândul elevilor conștientizând importanța procesului de învățământ, vă adresăm rugămintea de a analiza cu celeritate prezenta propunere a Ministerului Educației de modificarea a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, astfel încât școlile trec în sistem on line numai în situația în care la nivelul localității este declarată starea de carantina”, se arată în solicitare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`