Membrii grupării „Academia infractorilor români”, care se ocupă cu furtul de obiecte de lux din afara țării, operau prin celebra metodă „Pantera Roz”, fiecare atac din aceste magazine dura doar 60 de secunde, informează un reprezentant DIICOT.
Membrii grupării, peste 100 de persoane, erau recrutați din Județul Neamt, erau antrenați în locuințe speciale, cu geamuri fumurii, în care erau aduși cu cagule pe cap, informează B1 TV.
Ei erau amprentați, li se luau probe ADN și li se făceau dosare în care erau menționați rudele și apropiații mebrilor, dar și viciile pe care le aveau, mai spune reprezentantul.
De asemenea, gruparea avea un regulament scris, în care se făcea referire la pregătirea fizică și psihică a membrilor grupării.
Aveau case în București, Cluj-Napoca și Constanța unde se antrenau pentru 90 de zile.
Membrii grupării au atacat magazinele de lux din Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia și Olanda.
„Erau punctate magazinele de lux, se stabileau posibilitatea de atac, traseele de fugă, nu se foloseau autoturisme, precum și locul unde puteau fi ascunse bunurile”, spune reprezentantul DIICOT.
Atacurile aveau loc și pe timp de zi și pe timp de noapte și foloseau inclusiv coctailuri Molotov.
Atunci când un membru este arestat, acesta trimite o scrisoare liderului grupării, care pare a fi trimisă familiei, prin care îl informează de cele întâmplate, folosind un limbaj special.
52 de percheziții DIICOT au avut loc miercuri dimineață în judetul Neamț și la Penitenciarul Iași.
Vizată este gruparea ”Academia infractorilor români”, al cărei lider, Marin Botez, este încarcerat la penitenciarul amintit, fiind condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor în dosarul lui Puiu Mironescu. Marin Botez a fost eliberat din greșeală din arest, însă a fost prins după șase luni de căutări. El ar fi coordonat o grupare care se ocupă de furturi și tâlhării.
În acest caz, prejudiciul este estimat la 10.000.000 de euro. (Detalii AICI)