Descinderi la locuinţele senatorului PDL Mircea Banias şi secretarului general MAI

Descinderi la locuinţele senatorului PDL Mircea Banias şi secretarului general MAI

DNA şi Poliţia de Frontieră efectuează percheziţii, luni dimineaţă, în Bucureşti şi Constanţa, în scandalul vămilor, într-un dosar de evaziune fiscală şi contrabandă instrumentat de Poliţia de Frontieră în octombrie 2010. Sunt vizate 50 de locuinţe, printre care şi casa senatorului PDL de Constanţa Mircea Banias, dar şi locuinţa secretarului general al Ministerului Administraţiei şi Internelor Laurenţiu Mironescu, informează Mediafax.

Printre cei vizaţi se numără şi şefii vămilor Bucureşti şi Contanţa, un poliţist de frontieră şi mai mulţi vameşi. Ei sunt acuzaţi de contrabandă şi evaziune fiscală.

Prin Portul Constanţa se desfăşoară cea mai are activitate de import-export de marfă din ţară. Potrivit surselor, se pare că este vorba provenită din China fără acte, care intra în ţară prin Portul Constanţa şi apoi ajungea în Bucureşti, unde era vândută pe piaţa neagră.

Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu au ocupat în trecut funcţia de director general la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Senatorul PDL, împreună cu fratele său, Emil Banias, s-au prezentat, luni, la sediul DNA, pentru audieri.

Descinderi în vămile dinn Bucureşti şi Constanţa

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`