Deputații au respins cererile DNA de reținere și arestare în cazul lui Mădălin Voicu (VIDEO)

Deputații au respins cererile DNA de reținere și arestare în cazul lui Mădălin Voicu (VIDEO)

UPDATE 15.08 Cererea DNA de arestare a deputatului Mădălin Voicu a fost respinsă. Pentru solicitarea procurorilor au votat 103 deputați, iar „împotrivă” s-au pronunțat 158 de aleși, informează B1 TV.

Deputații au respins miercuri cererea DNA privind reținerea lui Mădălin Voicu, informează B1 TV.

116 deputați au votat ”pentru”, în timp ce 170 dintre ei s-au pronunțat ”împotriva” solicitării procurorilor.

Deputații au respins cererea DNA de reținere a lui Mădălin Voicu

#DIRECT_ONE_2jvq8y#

Anterior votului, Mădălin Voicu și-a susținut punctul de vedere în fața colegilor deputați cărora lea cerut să nu încuviințeze cererile DNA.

”Vă rog să nu încuviințați reținerea și arestarea pentru că sunt nevinovat și este o umilință. Nu cred că cineva dintre dumneavoastră mă poate bănui de trafic de influență din moment ce am atâtea prieteni, indiferent de partide. L-am sunat pe Teodorovici să-l primească pe Păun, să vorbească, nediscutând despre subiect, cauză, motiv”, a spus Mădălin Voicu.

Social-democratul a susţinut în repetate rânduri că nu are nicio legătură cu proiectele care i se impută şi că singurii bani pe care i-a încasat sunt reprezentaţi de salariul de la Partida Romilor pe drepturi de autor.

”Mă întreb dacă eu am aranjat după 90 o întâlnire la Cotroceni cu Iliescu, este trafic de influență? Este tragic. (…) Dacă mă dă nevasta afară din casă, trebuie să-mi pun un cort în curtea parlamentului, că n-am proprietăți”, a mai spus Mădălin Voicu.

Tot în ședința de miercuri, deputații trebuie să se pronunțe asupra cererilor procurorilor de reținere și arestare a lui Nicolae Păun.

Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată. Nicolae este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori
declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare de bani, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. De asemenea, acesta din urmă s-ar mai face vinovat, susțin procurorii, de cumpărare de influență și influențarea declarațiilor, toate în formă continuată.

Dosarul vizează nereguli în derularea proiectului „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi”, cu finanţare din fonduri europene, care s-a derulat în perioada 2010-2013.

Mădălin Voicu și-a susținut punctul de vedere în fața colegilor deputați

#DIRECT_ONE_ftg8le#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`