Cum arată declarația de avere a lui Ștefan Ionel Robert, primarul din Ștefăneștii de Jos, reținut pentru viol

Cum arată declarația de avere a lui Ștefan Ionel Robert, primarul din Ștefăneștii de Jos, reținut pentru viol
Foto: facebook.com/robertionel.stefan

Primarul localității Ștefăneștii de Jos din județul Ilfov, Ștefan Ionel Robert, a fost reținut joi seară, împreună cu alte două persoane, în urma audierilor din dosarul de viol și act sexual cu un minor, în care victimă este o fată care la 13 ani a dat naștere unui copil. Edilul este o figură controversată, fiind implicat într-un scandal și în timpul alegerilor locale din septembrie 2020. Totodată, Ștefan Ionel Robert are o avere impresionantă, deținând mai multe terenuri, un lac, case, mașini și bunuri de lux.

Ce avere areȘtefan Ionel Robert, primarul din localitatea ilfoveanăȘtefăneștii de Jos, reținut pentru viol

Potrivit celei mai recente declarații de avere a primarului din Ștefăneștii de Jos, publicată pe site-ul instituției la finalul anului 2020, Ștefan Ionel Robert are nu maai puțin de 18 terenuri agricole cu suprafețe între 1.500 metri pătrați și peste 2 hectare, un lac de 31 de hectare luat în conesiune și alte șase terenuri intravilane, cu suprafețe între 318 metri pătrați și 2.280 mp.

Primarul este și proprietarul a două case în Ștefăneștii de jos, imobile cu suprafețe de 100 și 200 de metri pătrați.

De asemenea, Ștefan Ionel Robert are cinci mașini și un ATV.

În declarația de avere a edilului apar și câteva ceasuri de lux. Este vorba despre un ceas Cartier de 5.000 de euro, un Rolex de 6000 de euro, precum și alte bijuterii în valoare de 6.000 de euro.

Potrivit aceluiași document, în anul 2020, primarul a vândut trei terenuri, pentru care a încasat în total 220.000 de euro.

Ștefan Ionel Robert are și un credit de 20.000 de euro contractat în 2019 și scadent 2024.

În ceea ce privește veniturile încasate de primarul din Ștefăneștii de Jos, acesta obține anulal 73.008 lei din salariul de primar.

În declarația sa de avere este menționat și venitul soției sale, care lucrează la Consiliul Județean Ilfov. Aceasta încasează anual aproape 71.000 de lei.

Ștefan Ionel Robert este și membru în două asociații de vânătoare și asociat la firma MV Almira SRL, care are ca obiect „acvacultura în ape dulci”.

Trei persoane au fost reținute în acest caz

Așadar, trei persoane, printre care și primarul din localitatea ilfoveană au fost reținute joi seară.

„În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au reținut 3 persoane, bănuite de comiterea faptelor cercetate. În prezent cercetările continuă în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, au anunțat reprezentanții Poliției Ilfov.

Cercetările în acest caz ar fi început încă din noiembrie 2018, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, dar în februarie 2021 s-ar fi înregistrat și un denunț, astfel că dosarele au fost comasate.

Suspecții din localitățile Ștefăneștii de Jos și Dascălu sunt acuzați că ar fi violat o minoră în vârstă de 12 ani, în perioada 2017-2019.

În 2018, la vârsta de 13 ani, fata a dat naștere unui copil. În prezent, anchetatorii fac cercetări și pentru a stabili cine este tatăl copilului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`