Cum vor fi încheiate mediile elevilor, pentru fiecare ciclu de învățământ și pentru fiecare situație în parte. Documentul trimis de minister școlilor

Cum vor fi încheiate mediile elevilor, pentru fiecare ciclu de învățământ și pentru fiecare situație în parte. Documentul trimis de minister școlilor

Anul școlar se va încheia în data de 12 iunie, fără ca elevii să se mai întoarcă în bănci, din cauza epidemieid e coronavirus. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că tezele pentru semetrul al doilea nu vor mai fi date, iar profesorii le vor încheia mediile elevilor cu notele existente. În acest sens, Ministerul Educației a transmis profesorilor un document în care sunt explicate modalitățile de încheiere a situațiilor școlare.

Cum vor fi încheiate mediile elevilor. Anunțul Ministerului Educației

În circulara trimisă dascălilor din toată țara și făcută publică de edupedu.ro, experții din Ministerul Educației arată că sunt identificate patru situații în învățământul primar, unde elevii sunt notați cu calificative și cinci situații la gimnaziu și liceu, unde elevii sunt evaluați cu note.

Astfel, în învățământul primar se continua activitățile online, conform planificării activității de către unitatea de învățământ până la data de 12 iunie.

Situația 1 – dacă elevul are cel puțin două calificative pe semestrul al II-lea, se încheie situația școlară semestrială cu aceste calificative.

Situația 2:dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfășurată online.

Situația 3:dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea, dar, din diferite motive, nu a putut participa la cursurile online, al doilea calificativ va fi considerat calificativul care reprezintă media elevului din primul semestru.

Situația 4:dacă elevul nu are niciun calificativ în semestrul al II-lea, media anuală devine media semestrului I.

Ultimele două situații are în vedere, în special, elevi care nu au acces la internet și astfel nu au putut participa la cursurile online ținute de învățător.

În cazul elevilor din învățământul gimnazial și liceal, postliceal și profesional se continuă, de asemenea, activitățile online, conform planificării activității de către unitatea de învățământ.

În cazul lor, Ministerul Educației vorbeste despre cinci metrode de a fi definitivată situația școlară 2019-2020.

Situația 1: la fel ca și la școala primară, dacă elevul are cel puțin două note pe semestrul al IIlea, se încheie media cu aceste note.

Situația 2:dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfășurată online, pentru a doua notă

Situația 3:dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.

Situația 4:dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea media anuală devine media semestrului I.

Situația 5: în cazulo în care un elev nu are medie de trecere pe primul semestru, respectiv media 5, atunci profesorul decide de comun acord cu elevul data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat. Astfel, nota obținută devine media anuală.

Vezi AICI documentul Ministerului Educației

Când vor fi susținute Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Așa cum au anunțat de la începutul perioadei de criză generată de noul coronavirus, anul școlar nu a fost înghețat. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat la începutul acestei săptămâni că elevii vor susține examenele naționale așa cum este prevăzut.

Astfel, elevii vor susține Evaluarea Națională începând din 15 iunie, în timp ce Bacalaureatul va marca o premieră – probele scrise vor avea loc înaintea celor de competență, urmând să înceapă în 22 iunie.

Anisie a precizat că la examene nu va fi dată materia de pe semestrul al doilea, pentru că nu toți copiii au avut posibilitatea de a asista la lecțiile ținute online.

Aceasta a mai spus că materia de pe semestrul al doilea de anul acesta va fi recuperată în anul școlar viitor.

„Studenții își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online. Fiecare instituție de învățământ superior, în baza autonomiei universitare, va stabili modalitatea și data susținerii acestor examene”, a completat Anisie.

Evaluare Națională 2020. Al treilea set de modele de subiecte, publicat de Ministerul Educației

Între timp, Ministerul Educației a publicat trei seturi de modele de subicte, atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat.

Ministerul Educației face precizarea că aceste teste respecta modelul subiectului de examen și au obiectiv “de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene”, în contextul în care cursurile se țin online din cauza pandemiei de coronavirus, conform unui comunicat al ministerului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`