Croația: Miniștrii își donează salariile pentru a ajuta țara greu încercată de cutremur și coronavirus

Croația: Miniștrii își donează salariile pentru a ajuta țara greu încercată de cutremur și coronavirus
Foto: pixabay.com

Miniștrii croați au anunțat că sunt gata să își ajutețara greu încercată de pandemia de coronavirus și de un cutremur puternic.

Cei 21 de miniștriivor donasalariile dinluna martie (aproximativ 2,700 de euro), însumând aproape 57.000 de euro.

Este o ocazie pentru noi toţi să demonstrăm unitate, solidaritate şi responsabilitate, pentru a putea depăşi combinaţia a două crize, cea a coronavirusului şi a cutremurului de la Zagreb”, a declarat premierul Andrej Plenkovic, citat de Agerpres.

De asemenea, premierul Andrej Plenkovic a prezentat marţi un pachet de măsuri ce însumează circa patru miliarde de euro şi este menit să atenueze efectele economice negative ale măsurilor adoptate pentru a stopa epidemia de COVID-19.

Până marți Croația are 382 de cazuri de infecare cu COVID-19 și un deces, iar în urma cutremurului de 5,3 grade, de duminică,un mort și numeroase victime careau fost prinse sub dărâmături.

Începând cumartie 19, autoritățile croate au închisșcolile, universitățile și toate serviciile, inclusiv cinematografele, restaurantele și barurile, precum și magazinele cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor și benzinăriilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`