Cristian Preda, exclus din PDL. Decizia finală, în Consiliul Naţional de Coordonare

Cristian Preda, exclus din PDL. Decizia finală, în Consiliul Naţional de Coordonare
Foto: qmagazine.ro

Biroul Permanent Național al PDL a decis luni excluderea din partid a europarlamentarului PDL Cristian Preda. Informația a fost inițial anunțată de surse politice pentru postul B1 TV și confirmată minute mai târziu de Theodor Paleologu.

30 de membri ai BPN au votat “pentru” iar 2 „împotrivă”. Printre membrii PDL care nu au dorit excluderea lui Cristian Preda din partid se numără și Theodor Paleologu, care a declarat că această decizie a fost luată în grabă.

„Mi-am expus punctul de vedere și nu ezit să o fac în continuare. Nu mă intimidează nimeni. Unul este al meu, celălalt probabil a domnului Baconschi”, a declarat Paleologu.

Președintele PDL, Emil Boc, a anunțat, în cursul zilei într-o conferință de presă, că europarlamentarul PDL a fost exclus după ce s-au înregistrat 30 de voturi „pentru’, 2 „împotriva” și o singură abținere.

„Decizia excluderii lui Cristian Preda a fost luată prin vot secret, 30 de voturi „pentru”, 2 „împotrivă” și o abținere. Motivația se leagă de faptul că Prdea a decis să susțină public, în calitate de membru PDL atunci, un alt candidat la Primăria Capitalei altul decât cel nominalizat de PDL. Decizia PDL este foarte fermă”, a spus Emil Boc.

Boc: Decizia PDL de excludere a lui Preda este foarte fermă

Embed: " />

Decizia finală va fi luată în Consiliul Național de Coordonare.

Propunerea de excludere a venit din partea deputatului PDL Silviu Prigoană, după declarațile critice făcute de Preda la adresa unori lideri din partid.

După părerea deputatului, un membru de partid care își critică dur colegii nu mai are ce căuta în formațiunea politică respectivă.

“Am cerut printr-o adresă scrisă BPN excluderea domnului Cristian Preda, deoarece în ultima vreme dânsul nu se mai regăsește în PDL și a făcut afirmații denigratoare la adresa președintelui PDL și a candidatului partidului la Primăria Capitalei”, a declarat Prigoană pentru Mediafax.

De aceeași părere pare să fie și președintele PDL București, Elena Udrea, care a spus că dacă se va propune excluderea acestuia din partid aceasta va vota “pentru”, deoarece “declarațiile lui Cristian Preda ar trebui sancționate”.

Cristian Preda a supărat membrii PDL după ce a declarat că nu va susține candidatura lui Silviu Prigoană la PMB pentru că partidul “nu vrea să învețe din greșeli” și după ce a spus că vocea președintelui Traian Băsescu „este slabă în PDL„.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”