Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întrebat dacă Suceava va ieși din carantină: „Zilele următoare vom analiza totul și vom lua o decizie”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întrebat dacă Suceava va ieși din carantină: Zilele următoare vom analiza totul și vom lua o decizie
Foto: Inquam Photos/George Calin

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat o nouă vizită la Suceava pentru a verifica și analiza situația medicală de la unitatea medicală care a devenit la începutul pandemiei cel mai mare focar de COVID-19 din România. Nelu Tătaru a participat și la retragerea conducerii militare de la Spitalul Județean Suceava.

În contextul vizitei sale, ministrul Sănătății a precizat că nu știe încă dacă după data de 15 mai, județul Suceava va ieși din carantină. În acest sens, Nelu Tătaru a precizat că așteaptă un raport cu toate informațiile pentru a lua o decizie.

”Aștept un raport din care să aflu amănunțit ce anume s-a petrecut la spitalul din Suceava, iar după ce voi citi raportul voi putea spune mai multe”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă Suceava va ieși din carantină pe data de 15 mai,ministrul a precizat: ”Nu pot spune, deocamdată ce se va întâmpla, dar zilele următoare vom analiza totul și vom lua o decizie”, a precizat Nelu Tătaru.

În timpul conferinței de presă din fața Spitalului Județean Suceava, Nelu Tătaru s-a declarat nemulțumit de faptul că foarte mulți suceveni erau pe străzi în momentul în care a venit dinspre Botoșani spre Suceava.

„Destui, destui și în Botoșani și în Suceava. Același lucru, dacă mă credeți, îl vedeam și când veneam acum patru săptămâni. Eu sper ca și dânșii, ca populație civilă, dar și personalul medical, să înțeleagă că nu poate să se mai repete momentul de acum cinci săptămâni.

Dacă acum cinci săptămâni găseam un corp medical debusolat, dezorientat, fragil, acuzând lipsa de echipamente, lipsa de medicamente, că nu sunt testați, acum nu cred că mai este acest lucru”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Focarul de infecție de la Spitalul Județean Suceava

Spitalul Județean Suceava a devenit un focar de infecțiedupă ce o femeie de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 și confirmată pozitiv cu noul coronavirus a murit, fără context epidemiologic. După acest incident.

După acest incident, zeci de cadre medicale au fost confirmate pozitiv, unitatea medicală a fost închisă și transformată în spital pentruCOVID-19. Totodată, nu mai puțin de 1.300 de angajațI ai Spitalului au intrat în izolare.

Dezvăluirile făcute de cadrele medicale au scos la iveală un lung șir de nereguli grave. Deși se știa încă de duminică faptul că mai multe cadre medicale, împreună cu personal mediu dintre care infirmiere și asistente, au fost infectate cu noul coronavirus, în loc să fie izolați și testați, medicii au fost chemați de urgență să se prezinte luni dimineața pe toate secțiile.

Mai mult, cei care au fost contacți ai unor pacienți pozitivi au fost puși să meargă la Pneumologie împreună cu cei care au fost deja confirmați pozitiv.

În acest context, din data de 2 aprilie, SJU Suceava a fost condus de o echipă de medici militari, sub coordonarea secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, generalul în rezervă Ionel Oprea.

Pe 27 aprilie, Consiliul Medical al SJU Suceava a votat noua structură de conducere a unităţii medicale, dr. Anatolii Buzdugan fiind ales în funcţia de manager, iar medicul Valeriu Gavrilovici în funcţia de director medical.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie