Specialiștii avertizează: „Valurile doi și trei ale pandemiei de COVID-19 vor veni cu siguranță”

Specialiștii avertizează: Valurile doi și trei ale pandemiei de COVID-19 vor veni cu siguranță
sursa foto: pixabay.com

Lumea ar trebui să se aștepte la un al doilea și chiar al treilea val al pandemiei de COVID-19 înainte ca populația să obțină o imunitate suficientă la virus, potrivit cercetătorilor germani.

Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch, un institut de sănătate publică din Germania, a declarat marți că un al doilea val de infecțiilor cu noul coronavirus va veni „cu mare siguranță”, adăugând că majoritatea experților și-au împărtășit această părere, scrie businessinsider.com.

„Aceasta este o pandemie, iar într-o pandemie acest virus va rămâne pe lista noastră de probleme medicale până când 60% până la 70% din populație va fi infectată și va căpăta imunitate”, a spus el, potrivit ziarului Times of London. „Prin urmare, știm cu mare siguranță că va exista un al doilea val. Majoritatea oamenilor de știință sunt siguri de acest lucru. Unii presupun, de asemenea, că va exista un al treilea val.”, a declarat Lothar Wieler.

Dar Wieler a mai spus că este „o veste foarte bună” că Germania, al cărui guvern a fost lăudat pentru controlarea focarului de coronavirus, a văzut că noile infecții zilnice scadeau între 700 și 1.600.

Numărul de cazuri în Germania a crescut marți la peste 164.000, în timp ce numărul morților a crescut la peste 6.800. Statele germane și-au asumat să înceapă redeschiderea restaurantelor, puburilor și a hotelurilor mai târziu în această vară, deși cancelarul Angela Merkel a avertizat asupra eliminării prea rapide a restricțiilor de blocare. Ea a spus săptămâna trecută că „rămâne absolut important să rămânem disciplinați”.

Opt dintre cele 16 state din Germania au introdus planuri de redeschidere aactivităților economice, a scrisThe Times, care mai precizează că în Saxonia vor fi permise demonstrații în aer liber de până la 50 de persoane.

Didier Raoult: Povestea celui de-al doilea val de coronavirus este o fantezie

Teoria privind un al doilea val al pandemiei de COVID-19 nu este împărtășită de către toți oamenii de știință. Unul dintre cei mai cunoscuți contestatari ai ei este profesorul francez Didier Raoult care face o comparație cu situația care a avut loc acum 100 de ani în cazul pandemiei de gripă spaniolă.

Doctorul franceza ținut săcontrazicăstudiile care vorbesc despre un al doilea val de îmbolnăviri, în toamnă:„Povestea reculului este o fantezie inventată în timpul gripei spaniole. Epidemiile au dispărut în timp înainte de a exista vreun fel de mendicament pentru a le combate”.

„Este posibil ca în termen de o lună să nu mai existe cazuri deCOVID-19în țările din zona temperată”,a maiprecizatel.

Raed Arafat se teme că România va fi lovită de un al doilea val al pandemiei de COVID-19

Inclusiv autoritățile din România se așteaptă la un al doilea val al pandemieid e COVID-19. Potrivitlui Raed Arafat, valul al doilea al pandemieid e COVID-19 va veni în România și se va suprapune peste sezonul de gripă. Acesta este motivul pentru care, în viziunea sa, autoritățile din România trebuie să rămână vigilente și după data de 15 mai:

“Și atunci trebuie să se impună reguli. Dacă noi pierdem aceste unelte, războiul ar putea fi pierdut. Să nu uităm că valul 2 va veni. Va veni gripa sezonieră, care și ea e o problemă serioasă și lângă ea, va veni Covid-ul. Vom avea două probleme convergente. Ambele au aproape aceleași simptome, cu diferențe dar e greu să le diferențezi.

Noi trebuie să întărim uneltele noastre de a dura cu aceste probleme. Tot mapamondul se confruntă cu o situație cu care nu s-a mai confruntat până acum. Poate în 1918 când situația a fost chiar mai gravă. Cine vrea să riște să fie optimist? Poți fi optimist ca om simplu. Eu nu pot să fiu optimist ca persoană responsabilă pe domeniul situațiilor de urgență. Trebuie să fim rezervați, să ne gândim că lucrurile pot să meargă și spre rău”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie