COVID-19. Noi reguli în București, de la miezul nopții: Program diferențiat pentru angajați / Până când rămân școlile închise (documentul integral)

COVID-19. Noi reguli în București, de la miezul nopții: Program diferențiat pentru angajați / Până când rămân școlile închise (documentul integral)
foto: Pixabay

Restricțiile din Capitală rămân în vigoare însă două săptămâni, până în 16 noiembrie, au stabilit, luni dimineața, reprezentanții Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU).

„În unanimitate s-a decis menținerea măsurilor în vigoare. Nu s-a considerat necesar și oportun să fie introduse măsuri restrictive noi”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Restricţiile din Capitală se prelungesc

Din cauzamenținerii unui grad ridicat de infectări cu Covid-19 la nivelul orașului (3,91/1.000 de locuitori), autoritățile din București au decis menținerea restricțiilor pentru încă două săptămâni.

Printre regulile ce vor intra în vigoare în București, de la miezul nopții, se numără: obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise, obligativitatea companiilor de a face program diferențiat pentru angajați sau menținerea interzicerii deschiderii restaurantelor.

De asemenea, cinematografele, sălile de spectacole, sălile de jocuri de noroc sunt interzise.

Nu în ultimul rând, școlile rămân în scenariul roșu, iar orele se fac în continuare online în toate școlile din Capitală, iar masca rămâne obligatorie și în spațiile publice deschise.

Aici, amintim afirmația ministrului Educației, care a spus luni dimineață că “vin tot mai multe semnale de la elevi și părinți că orele online nu se desfășoară”. Totodat[, aceasta a pecizat că, la nivel național, sunt aproape 4.000 de unităţi de învăţământ închise, iar copiii ar trebui să învețe online.

“Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţăa hotărât luni să se menținăpentru următoarele 14 zile, începând cu ora 00.00 a zilei de 03.11.2020 până la ora 24.00 a zilei de 16.11.2020, următoarele măsuri:

  • obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;

  • interzicerea organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;

  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;

  • activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;

  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;

  • suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ, aplicându-se scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții on-line).”

Program diferențiat pentru angajați

„Prin măsurile pentru diminuarea impactului tipului de risc se prevede că, în situația în care nu se poate desfășura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu și în vederea evitării aglomerării transportului public, instituțiile și operatorii economici publici și privați organizează programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră”, se mai arată în comunicatul prefecturii, care precizează că la nivelul Instituției Prefectului – Municipiul București s-a stabilit ca angajații să înceapă de marți programul de lucru de la ora 07.00, respectiv de la ora 09.00.

Documentul poate fi consultat integral AICI

Urmăriți B1TV.ro și pe
`