CORONAVIRUS | Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va efectua o vizită la Focșani și Galați, unde criza COVID-19 a scăpat de sub control

CORONAVIRUS | Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va efectua o vizită la Focșani și Galați, unde criza COVID-19 a scăpat de sub control
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Minsitrul Sănătății este așteptat să sosească luni la Focșani și Galați pentru a analiza situația spitalelor afectate de infecțiile cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale. Potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în urma vizitei Nelu Tătaru va decide măsurile necesare ce vor fi luate în această privință.

Dacă la Focșani, în centrul atenției se află Spitalul Județean, unde mai multe cadre medicale au fost depistate pozitiv cu noul COVID-19, dar și managerul unității medicale, la Galați ministrul Sănătății va vizita, în prima etapă, Căminul de bătrâni „Sf. Ilie”, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus și chiar decese.

Situație gravă la Spitalul Județean din Focșani

În Vrancea sunt confirmate până acum 117 cazuri de COVID și 3 decese. Deși există șapte medici conformați cu COVID-19, situația a devenit alarmantă după ce managerul unității, Constantin Mândrilă, a fost testat pozitiv joi cu noul coronavirus iar ceilalți membrii ai conducerii au fost supuși la rândul lor examinărilor medicale.

Prefectura Vrancea a anunțat joi că face demersuri pentru instituirea unui management militar și la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, Spitalul Județean a avut parte de un management care nu a dovedit eficiență în stoparea infectărilor cu noul coronavirus. Din acest motiv s-a ajuns ca mai multe cadre medicale să fie contaminate cu noul coronavirus.

Mai mult, ministrul Sănătății a fost informat de către prefectul din Vrancea că managerul a luat laptopurile și documentele din birou și s-a izolat într-unul dintre hoteluri. În acest context, ministrul Sănătății a declarat că și unitatea medicală județeană din Focșani ar putea avea conducere militară.

Tătaru a spus că ancheta epidemiologică a este scăpată de sub control, iar la Spitalul Județean chiar managerul s-a izolat într-un hotel, luând cu el laptopuri și documente din spital. Cel mai probabil, a mai declarat ministrul, și Spitalul Județean Focșani va avea conducere militară, așa cum se întâmplă deja în Spitalele Județene din Suceava și Deva.

Peste 70 de persoane au fost depistate pozitiv și doi bătrâni au decedat după ce COVID-19 aajuns în centrul privat pentru bătrâni „Sfântul Ilie”

În ceea ce privește situația din Galați, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că peste 70 de persoane au fost depistate pozitiv și doi bătrâni au decedat după ce SARS-CoV-2 a ajuns și în centrul privat pentru bătrâni „Sfântul Ilie”.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pe numele directoarei centrului, cea care ar fi răspândit de fapt noul coronavirus, după ce a intrat în contact cu soțul ei, întors din Turcia.

El a murit pe 3 aprilie din cauza COVID-19. Procurorii o acuză pe directoarea Centrului ”Sfântul Ilie” că nu a luat toate măsurile legale pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`