Coronavirusul a mai făcut nouă victime în România. Acestea aveau între 27 și 98 de ani. Bilanțul epidemiei a ajuns la 291 decese

Coronavirusul a mai făcut nouă victime în România. Acestea aveau între 27 și 98 de ani. Bilanțul epidemiei a ajuns la 291 decese
Foto: pixabay.com

UPDATE: Victima cu numărul 291 este o asistentă medicală din Brașov. Aceasta avea 58 de ani și lucra la Spitalul Militar.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, sâmbătă seară, la 290 de morți. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că încă opt români infectați cu COVID-19 au murit. Victimele erau din Bacău, Timiș, Iași, București și Suceava și aveau vârste cuprinse între 27 și 98 de ani. Cu 1.614 îmbolnăviri și 69 decese, județul Suceava este cel mai mare focar de infecție din țară.

Epidemia de coronavirus – Ultimele victime raportate

În județul Bacău a murit un bărbat de 75 de ani. Pe 2 aprilie, acesta a ajuns la Spitalul Moinești cu pneumonie interstițială. În aceeași zi, a fost transferat la Spitalul Onești – Boli Infecțioase. A fost depistat pozitiv pe 3 aprilie și a decedat pe 10. „Comorbidități: Insuficiență renală acută. Adenom de prostată. Insuficiență hepatică acută”.

În județul Timiș, victimă este o femeie de 67 de ani. Pe 9 aprilie, aceasta a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Timișoara. De acolo a fost transferată la Spitalul CFR Timișoara. A fost depistată pozitiv pe 10 aprilie și a murit în aceeași zi. „Comorbidități: Neoplasm bronhopulmonar. Obezitate. Diabet zaharat tip II. Tumora glanda suprarenala stanga”.

Victimă a epidemiei a fost și un bărbat de 78 de ani din județul Iași. Acesta era internat în Spitalul Județean de Urgență Iași – Gastroenterologie. A fost confirmat cu COVID-19 pe 25 martie și a decedat pe 11 aprilie. „Comorbidități: Hepatocarcinom multicentric. Ciroza decompensata. Hepatita virala tip C”.

În Capitală a murit un bărbat de 78 de ani. Pe 5 aprilie a ajuns la Spitalul Sf. Ioan, iar o zi mai târziu a fost transferat la Spitalul Colentina. Era în comă. A fost confirmat pe 5 aprilie și a murit pe 10. „Comorbidități: Fibrilatie atriala paroxistica. Sindrom de colestaza și citoliza. Soc septic pulmonar”.

Ultimele victime raportate sunt toate din Suceava.

Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, care a decedat acasă pe 7 aprilie. Probele recoltate la necropsie au arătat că avea COVID-19. „Fără comorbidități”, precizează Grupul de Comunicare Strategică. Pe 6 aprilie a murit un tânăr de 27 de ani. Probele recoltate la necropsie au arătat că era infectat. „Comorbidități: Fibrilatie atriala paroxistica. Sindrom de colestaza și citoliza. Soc septic pulmonar. Schizofrenie. Consumator alcool”. Pe 1 aprilie a decedat la domiciliu o femeie de 98 de ani. Tot după necropsie s-a constat că avea COVID-19. Rezultatul pozitiv a venit pe 9 aprilie. Ultima victimă e un bărbat de 47 de ani, decedat pe 5 aprilie. „Recoltare proba COVID-19 (fragment necroptic) în data de 06.04.2020. Rezultat pozitiv în data de 09.04.2020. Comorbidități: Hipertensiune arteriala. Obezitate”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Cel mai recent bilanț al epidemiei de COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, că bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 5.990.

Un număr de 523 de cazuri au fost înregistrate numai în ultimele 24 de ore.

758 de persoane au fost declarate vindecate și externate, dar 208 pacienți sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Aproape 25.000 de oameni sunt în carantină și peste 74.000 în izolare la domiciliu.

În Diaspora, 694 de cetățeni români s-au infectat și 43 au murit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`