CORONAVIRUS | Val de amenzi la metrou pentru refuzul purtării măștilor de protecție de către călători

CORONAVIRUS | Val de amenzi la metrou pentru refuzul purtării măștilor de protecție de către călători
Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro

Poliţiştii de la Brigada de Poliţie Transport Public au aplicat 169 de amenzi contravenţionale, în cursul săptămânii trecute, în valoare de 30.360 lei, pentru refuzul purtării măștilor de protecție sau pentru purtarea necorespunzătoare a lor în staţiile şi garniturile de metrou.

„Din totalul de sancţiuni aplicate, 120 au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020, 33 pentru abateri de la normele de convieţuire socială (Legea nr. 61/1991), iar 49 pentru alte abateri conform Legii nr. 150/2005 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor privind călătoria cu metroul, Legii nr. 33/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Valul de amenzi are loc în contextul în care numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut de la o zi la alta în România, motiv pentru care prim-ministrul Ludovic Orban a cerut controale în supermarketuri, în piețe, la metrouși în transportul feroviar, la terase, cluburi, restaurante și benzinării, precum și la locurile de joacă pentru copii.

”Transportul public – aici în Bucureşti este foarte important, aici cereţi şi susţinerea Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti să asigurăm respectarea regulilor în metrou. În metrou sunt sute de mii de beneficiari ai serviciului de transport cu metroul zilnic, riscul de transmitere în cazul în care nu sunt respectate regulile este foarte mare din cauza asta avem nevoie de o prezenţă constantă, ritmică în metrou pentru a asigura respectarea regulilor. De asemenea, transportul pe cale ferată, transportul feroviar, în special transportul spre destinaţiile de vacanţă, spre mare, spre munte sau spre destinaţii care asigură trenuri pline, trebuie asigurat în mod obligatoriu respectarea regulilor”, a spus premierul Ludovic Orban.

Bărbat scos cu forța din metrou și încătușat pentru că nu purta corect masca de protecție

Amintim faptul că un tânăr care a intrat în metrou fără săpoartemasca de protecție corect a fost dat jos cu forța de către jandarmi, după ce a refuzat să se legitimeze.

Incidentul s-a petrecut la stația de metrou Unirii și a fost suprins de un martor, imaginile fiind postate pe Youtube. Totodată, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Sorin Despina, a declarat pentru B1 TV că bărbatul a fost recalcitrant și a fost amendat cu 1.500 de lei.

Oamenii legii l-au imobilizat pe tânr după ce a refuzat să coboare din metrou și să se legitimeze. Tânărula început să se zbată și să țipe, în timp ce jandarmii trăgeau de el pentru a-l scoate din metrou. În cele din urmă, acesta a fost imobilizat de patru jandarmi și scos pe peron, unde a fost încătușat. La întreaga scenă au asistat și doi polițiști.

Nou bilanț îngrijorător al cazurilor de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică anunță că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 413 noi cazuri de infecție cucoronavirus, astfel că bilanțul total al îmnbolnăvirilor ajunge la 32.948. În acest moment, 235 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. Dintrepersoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`