CORONAVIRUS | Un caz de infectare cu tulpina din Marea Britanie, depistat la Suceava: Pacientul este un bărbat care s-a întors din Regatul Unit pe 5 ianuarie

CORONAVIRUS | Un caz de infectare cu tulpina din Marea Britanie, depistat la Suceava: Pacientul este un bărbat care s-a întors din Regatul Unit pe 5 ianuarie
Foto: Pixabay

Un nou caz de infectare cu tulpina din Marea Britanie a coronavirusului a fost depistat la Suceava, informează Munisterul Sănătății. Este vorba despre un bărbat îm vârstă de 39 de ani care s-a întors din Regatul Unit pe 5 ianuarie.Acesta este al patrulea astfel de cazconfirmat în România și primul al unei persoane revenite de pe teritoriul britanic. În evidența autorităților sanitare din țara noastră se află o tânără din Giurgiu, vindecată între timp, și alte două persoane din București în cazul cărora a fost confirmată infectarea cu noua tulpină de SARS-CoV-2 din Marea Britanie. Cei trei pacienți nu au călătorit în afara țării.

Încă un caz de infectare cu tulpina britanică de coronavirus în România: Un bărbat de 39 de ani din Suceava

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Sănătății, bărbatul din Suceava se afla în carantină atunci când a început să manifeste simptome specifice COVID-19, iar pe 9 ianuarie a primit rezultatul pozitiv al testului pentru COVID-19. Ulterior, acesta a fost internat la ”Spitalul Orăşenesc Siret şi din 11 ianuarie în Spitalul Judeţean Suceava unde a rămas internat pana în data de 22 ianuarie 2021. În data de 24 ianuarie 2021, pacientul se reinternează în spitalul judeţean, la secţia de Boli Infectioase unde se află şi în prezent în investigaţii şi tratament”, arată sursa citată.

În urma anchetei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Suceva au fost indetificați 4 contacți direcți ai pacientului, persoanele respective aflându-se acum sub supraveghere.

Secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino din București.

Potrivit biroului de presă al Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), citat de Agerpres,tulpina a fost identificatăîn urma secvențierii făcute într-un laborator a universității, aceasta făcând parte dintr-un lot de 20 de probe analizate în ultima săptămână în cadrul Laboratorului de Metagenomică şi Biologie Moleculară al USV.

Cel puțin 9 persoane infectate cu coronavirus după ce au intrat în contact cu un pacient din București la care aa fost depistată noua tulpină

Între timp sunt așteptate rezultatele în cazul celor 9 persoane infectate cu coronavirus care au intrat în contact cu unul dintre pacienții din București la care a fost depistată noua tulpină. În plus, Direcţia de Sănătate PublicăBucureştia anunțat la sfârșitul săptîmânii trecute că a prelevat probe de la încă 11 persoane suspecte că ar fi infectate cu noua tulpină COVID.

”9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR.

Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2:

Pacientul lucrează la o școală din București.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate”, a transmis Ministerul Sănătății, sâmbătă seară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI