CORONAVIRUS | Șeful MAI, Marcel Vela, noi precizări despre relaxarea restricțiilor de la 1 iunie: În ce condiții se pot desfășura evenimentele private

CORONAVIRUS | Șeful MAI, Marcel Vela, noi precizări despre relaxarea restricțiilor de la 1 iunie: În ce condiții se pot desfășura evenimentele private
Captură Video

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut, vineri, noi precizări cu privire la noua etapă de relaxare care va începe în România din 1 iunie, în contextul pandemiei de coronavirus. Șeful MAI a explicat în ce condiții se vor putea desfășura, în perioada următoare, evenimentele private în spațiile deschise și în cele închise. Totodată, ministrul a precizat că până luni, 1 iunie, vor fi publicate ordinele comune ale miniștrilor, prin care este reglementată activitatea din fiecare domeniu, în parte.

Ministrul Afacerilor Interne: La evenimentele private, în spațiu deschis, numărul participanților este de 16 persoane

Aflat, vineri, într-o vizită la Vama Nădlac, Marcel Vela a explicat că, începând din 1 iunie, ”la evenimentele private, în spațiu deschis, numărul participanților este de 16 persoane. În cele din spațiile închise, din case sau apartamente, numărul permis este de 8 persoane.

De asemenea, acesta a precizat că vor fi permise proiecțiile de filme în spații deschise și a dat ca exemplu în acest sens, cinematografele care au grădini de vară.

Marcel Vela: Ștrandurile, bazinele și piscinele nu se deschid de la 1 iunie

Pe de altă parte, Vela a subliniat că deocamdată rămân închise bazinele acoperite, dar și cele descoperite, piscinele și ștradurile, redeschiderea acestora fiind luată în calcul pentru data de 15 iunie, dacă situația epidemiologică va permite acest lucru.

”De luni (1 iunie – n.r.), nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă. Trebuie să respectăm condițiile, pentru ca de pe 15 iunie să trecem la o nouă etapă de relaxare”, a atras atenția Marcel Vela.

Începând de vineri, Ungaria renunță la restricțiile privind tranzitarea teritoriului țării

Aflat în vizită la Vama Nădlac, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că Ungaria a ridicat restricțiile privind tranzitarea țării doar în anumite intervale orare.

”Aşadar, de dimineaţă, ieşirea din România spre Ungaria se poate face la orice oră şi din această seară, de la ora 21.00, când se va da drumul la traficul de la frontiera cu Austria, el va fi permanentizat, nu se va mai opri mâine la ora 13.00, deci şi intrarea în România, ieşirea din Ungaria, se va putea face la orice oră. Nu va mai fi acel blocaj făcut de autorităţile maghiare, care permiteau tranzitul din Austria spre România, prin Ungaria, doar în anumite ore, motiv pentru care erau aceste puncte fierbinţi în traficul de la frontiera noastră, în sensul că veneau dintr-odată foarte mulţi cetăţeni, pentru că aşa era stabilit de către autorităţile din Budapesta, modul sau conduita la nivel naţional cu privire la măsurile de protecţie în Ungaria împotriva răspândirii coronavirusului”, a anunțat Marcel Vela.

România intre, începând de luni, 1 iunie, în a doua etapă de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, de la această dată, românii nu vor mai avea nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a circula în afara localităților. De asemenea, noua relaxare a regulilor implică redeschiderea teraselor, a plajelor, reluarea activităților sportive și a spectacolelor, în aer liber, precum și redeschiderea traficului feroviar și rutier internațional.

Guvernul a publicat, joi seară, lista noilor măsuri de relaxare care vor fi aplicate începând din 1 iunie. Este vorba despre Hotărârea 26 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei deCOVID-19dispuse pe durata stării de alertă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare