CORONAVIRUS. Secretarul de stat Horațiu Moldovan: ‘84% sunt pacienții care au comorbidități, nu cei care mor din alt motiv decât COVID-19’ (VIDEO)

CORONAVIRUS. Secretarul de stat Horațiu Moldovan: '84% sunt pacienții care au comorbidități, nu cei care mor din alt motiv decât COVID-19' (VIDEO)

O întreagă vâlvă s-a creat în mediul online, după ce în statisticile Grupului de Comunicare Strategică în rândul celor decedați au apărut persoane cu multiple comorbidități incompatibile cu viața.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan explică statistic cazul deceselor de coronavirus

În acest context, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat în cadrul emisiunii „Se întâmplă acum” de pe B1 TV că este o problemă reală, în sensul că trebuie să fie cert diagnosticul de moarte legată de infecția cu COVID-19, pentru a nu perturba datele statistice.

Hotațiu Moldovan, despre pacienții cu COVID-19: 84% sunt pacienții care au comorbidități

Potrivit lui Moldovan, în cadrul Ministerului Sănătății au fost analizate punctual decesele și s-a constatat un procent ridicat de cazuri de pierdere a pacienților care se datorează comorbidităților severe și, ca atare, nu pot fi puse în seama virusului, chiar dacă omul respectiv era infectat și cu COVID-19. Astfel că, autoritățile române nu au făcut erori în statistici.

Întrebat de realizatorul Tudor Barbu dacă este adevărat că în România 84% dintre decesele bifate la COVID-19 aveau două sau chiar mai multe comorbidități, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a spus că ”84% sunt pacienții care au comorbidități, nu cei care mor din alt motiv decât COVID-19”.

„Pentru a stabili cauza morții nu se poate face global, este o problemă complexă, individuală, care se face caz cu caz. Nu suntem în posesia unei informații oficiale, exact pe cauza morții pe fiecare caz în parte. Este o problemă de analizat, dar rocentul pe care l-ai spus este corect în sensul că acet număr dintre pacienții care au decedat aveau comorbidități. Câți au murit doar din cauza comorbidităților, nu suntem în posesia acestei informații”

Scăderea numărului de noi infectări cu COVID-19, consecința restricțiilor

Potrivit statisticilor, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a scăzut cu 10,5% în ultima săptămână. În acest context, Moldova a declarat că această scădere este consecința controlului populației, a măsurilor luate de Guvernul Orban.

Peste 9.000 de cazuri deCOVID-19, în România

Potrivit celor mai recente date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, până marți, la ora 13.00, în România au fost confirmate9.242 cazuri de contaminare cu COVID-19, cu 306 mai multe decât cele raportate luni, la aceeași oră. În acest moment, 245 de pacienți testați pozitiv cu SARS-CoV-2 sunt internați la terapie intensivă.

Bilanțul deceselorla nivel național a ajuns la 482.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Senator american: spitalele primesc bani în funcție de câți pacienți cu COVID-19 au internați

În același context, Tudor Barbu a prezientat în emisiunea pe care o realizează și declarația publică a unui medic american, membru al senatului SUA, care pune sub semnul întrebării corectitudine numărătorii cazurilor de COVID-19 în SUA din moment ce spitalele sunt recompensate financiar pentru fiecare caz de coronavirus depistat.

Mai exact, pentru fiecare pacient infectat cu noul coronavirus internat, spitalele primesc 13.000 de dolari, iar dacă acesta are nevoie de ventilație mecanică, suma se triplează.

”În momentul de față, sistemul determină că dacă ai internat pacienți cu COVID-19 în spital primești 13.000 de dolari. Dacă acel pacient cu COVID-19 primește un ventilator primești 39.000 de dolari, de trei ori mai mult”

Senatorul Scott Johnson susține că Centrul pentru Control și Prevenire a Bolilor încurajează doctorii americani să numere mai multe decese de coronavirus în SUA.

Scott Johnson, care este totodată și medic, a declarat pentru un post local că a primit documente de șapte pagini în care era instruit să completeze certificatele de deces cu diagnosticul de COVID-19, fără a efectua un test în laborator pentru a confirma dacă pacientul era sau nu infectat cu noul coronavirus.

„Să spunem că cineva este lovit de autobuz și este adus la camera de urgență, unde așteaptă timp de 15-20 de minute. Între timp ajung rezultatele de la testele de sânge și de COVID-19 și sunt pozitive, iar pacientul moare 20 de minute mai târziu. Vom pune drept cauză COVID-19? Nu are niciun sens”, spune Scott Johnson.

SUA sunt în continuare cele mai afectate de coronavirus. Până acum au fostpeste 790.000 de cazuri de COVID-19, iar peste 42.000 de persoane au decedat, după ce au fost infectate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:06 - Greșeala uriașă pe care a comis-o echipa de campanie a lui Donald Trump. A confundat fosta republică sovietică Georgia cu statul cu același nume din SUA
21:06 - Ce s-a întâmplat cu Ghiță Ciobanul și ce meserie are acesta, de fapt. Cum arată acum viața personajului care a făcut furori în reclamele la telefonie
20:51 - Klaus Iohannis, despre portofoliul obținut de Roxana Mînzatu la Comisia Europene: „Cred că este mai bine să-l întrebați pe prim-ministru”
20:38 - Comitetul pentru Situații de Urgență cere emiterea cu celeritate a avizelor pentru lucrări de consolidare a Planșeului Unirii
20:31 - Metoda prin care românii au cumpărat locuințe la jumătate de preţ, în zone de lux. Totul e legal! Ce trebuie să știe viitorii proprietari
20:17 - Alexandru Kocsis (Forța Dreptei): Iohannis a făcut foarte mult rău PNL de când a decis readucerea PSD la guvernare
20:05 - Toți au rămas mască! Ce cadou i-a făcut Lionel Messi lui Adrian Minune, cu ocazia zilei lui de naștere. Asta da surpriză!
19:58 - Marian Rasaliu a argumentat de ce PSD a refuzat să susțină „Legea Iohannis”: Nu se poate ca Iohannis să detoneze o coaliție guvernamentală care lucrează în folosul țării (VIDEO)
19:53 - Care este motivul majorării salariului mediu? Domeniul IT a rămas cel mai bine plătit de la noi din țară
19:39 - Klaus Iohannis: „România sprijină pe deplin Inițiativa de Pace a Președintelui Zelenski” / „Acest război brutal a afectat deja națiuni și oameni din întreaga lume”