Numărul persoanelor infectate cu noul coronamirus a depășit un milion la nivel mondial. Italia este statul care a înregistrat cele mai multe decese

Numărul persoanelor infectate cu noul coronamirus a depășit un milion la nivel mondial. Italia este statul care a înregistrat cele mai multe decese
Foto: Pixabay.com

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivel mondial a depășit un milion (1. 004.533 de cazuri în acest moment). Numărul celor decedați a ajuns la peste 51 de mii (51 560), iar peste 210 mii sau vindecat (210.519).

Țara europeană cu cele mai multe cazuri

Statul european cu cele mai multe cazuri de infectare este Italia, cu 115.242 de persoane, iar numărul total de decese a ajuns 13.915. Dintre cele 83.049 de cazuri active, 95% se află în stare stabilă, în timp ce 5%, reprezentând 4053 cazuri, se află în stare critică.

Pe Italia o urmează Spania cu 110,238 de persoane infectate și 10,096 de oameni care și-au pierdut viața. Spaniaeste tot mai grav afectată de pandemia decoronavirus. De aproape o săptămână, Guvernul de la Madrid raportează zilnic peste 800 de decese din cauzaCOVID-19.

De asemenea, autoritățile spaniole anunță că numărul infectărilor cu noulcoronavirusa crescut față de miercuricu 6.120 de cazuri, iar bilanțul total a ajuns la 110.238, conform datelor oficiale citate deEl Pais.

Circa 27.000 de persoane au fost declarate vindecate, dar alte 54.000 au nevoie de spitalizare ca urmare a infectării.

Din cauza pandemiei decoronavirus,Spaniaeste grav afectată și financiar. Potrivit ministrului Muncii din această țară, peste 830.000 de persoane și-au pierdut serviciul de la începutul crizei.

Statul cu cele mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus la nivel mondial

Statele Unite ale Americii au înregistrat 237,877 de cazuri, dintre care 22.874 doar astăzi, iar numărul celor decedați însumează 5.718. Cu toate acestea, statul cu cele mai multe decese cauzate de coronavirus rămâne Italia.

O statistică oferită de Ministerul Sănătății dinItaliaarăta, la sfârșitul lunii martie, când în pensinsulărata mortalității din cauza infectării cu COVID-19 era de 10,6%, că grupele de vârstă cele mai afectate sunt 80-89 de ani și 90+.

Cele mai întâlnite patologii în rândul persoanelor decedate sunt cardiopatia ischemică, fribrilație artială cronică și insufieciență cardiac, iar alte boli semnalate au fost diabetul, insuficiența renală ori cancer.

Situația din România

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până joi, la ora 13.00, au fost confirmate2.738 de cazuri de contaminare cu noulcoronaviruspe teritoriul României. Este vorba despre 278 cazuri noi față de raportarea făcută miercuri. Bilanțul deceselor este a ajuns la115.

Cea mai recentă victimă raportată este o femeie în vârstă de 53 de ani, din județul Caraș Severin. Aceasta a fost internatăîn Spitalul Județean Reșița, în data de 25 martie, și a fost depistată pozitiv o zi mai târziu. Intrase în contact cu fiica sa, revenită din Dubai. A decedat pe 2 aprilie. Nu avea boli cronice asociate.

ONU: această pandemie este cea mai gravă din ultimul secol

António Guterres, secretarul general al ONU, a declarat că pandemia decoronaviruseste cea mai „dificilă” criză cu care s-a confruntat lumea de la cel de-al doilea război mondial.

Reamintim că, noulcoronavirusa izbucnit în China la sfârșitul anului 2019. Virusul s-a extins rapid la nivel global, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ridicând izbuncnirea decoronavirusla nivelul pandemie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)