CORONAVIRUS | OFICIAL: „Nu se impune declararea carantinei la Timișoara” / Într-un ordin de ministru se vorbește de declararea carantinei într-o localitate unde au fost confirmate mai mult de trei cazuri

CORONAVIRUS | OFICIAL: Nu se impune declararea carantinei la Timișoara / Într-un ordin de ministru se vorbește de declararea carantinei într-o localitate unde au fost confirmate mai mult de trei cazuri
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O a treia persoană a fost depistată pozitivcu coronavirus, miercuri, la Timișoara. Ministerul Sănătății nu va declara carantina în oraș, a declarat pentru B1 TV Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Un ordin de ministru spune că “în funcție de evoluția situației epidemiologice și confirmarea a mai mult de trei cazuri de infecție cu noul coronavirus, cu legătură epidemiologică între ele, în aceeași comunitate se poate decide declararea carantinei într-o comunitate”.

Nelu Tătaru afirmă însă că este vorba despre comunitățile mici, nu despre orașe mari precum Timișoara.

“Nu este cazul să luăm măsuri speciale. Carantinarea se impune la comunitățile mici, cum este un sat, nu într-un oraș mare”, a spus Tătaru.

Vezi AICI ordinul de ministru

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Autoritățile române au confirmat, miercuri,depistarea unui al cincilea caz de infecție cu noul coronavirus în România.

Estevorba despre nepotul bărbatului dinTimișoara, care fusese testat pozitiv pentru coronavirus cu o zi înainte, marți.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`