CORONAVIRUS | Nelu Tătaru, despre aglomerația din spitale: Asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinice

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru, despre aglomerația din spitale: Asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinice
Foto: Dan Amariei

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, duminică, la Iaşi, că bolnavii asimptomatici care nu au comorbidităţi vor fi evaluaţi la domiciliu, iar apoi vor fi programaţi pentru investigaţii, în timp ce pacienţii simptomatici cu comorbidităţi vor rămâne în continuare internaţi în spital.

Nelu Tătaru: Asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu

Mai exact, ministrul Sănătății a spus, într-o conferință de presă, că asimptomatici cu un test pozitiv merg şi aglomerează unităţile de primire de urgenţe, astfel că, ei vor fi evaluaţi la domiciliu.

”După cum ştiţi, asimptomaticii odată cu primirea rezultatului ar trebui să anunţe medicul de familie, Direcţia de Sănătate Publică şi cu ambulanţa să se prezinte la un spital de boli infecţioase. Există acele până în 48 de ore în care vom avea acele evaluări. În acest moment, tot ce înseamnă asimptomatici cu un test pozitiv merg şi aglomerează unităţile de primire de urgenţe. Evaluarea pe care o vom face săptămâna viitoare, chiar luni vom avea această întâlnire, asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinice”, a afirmat Nelu Tătaru.

Totodată, acesta a precizat că asimptomaticii cu comorbidităţi vor rămâne în continuare cu internare după evaluare, iar simptomaticii fără comorbidităţi vor fi evaluaţi şi vor primi un tratament la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

”Avem pregătită în acest sens inclusiv o colaborare cu medicii de familie atât din contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare, vor primi câte 30 de puncte pentru fiecare caz, pe care îl vor monitoriza, precum şi posibilitatea de prestări de servicii cu direcţia de sănătate publică în activitatea de anchete epidemiologice şi urmărire a pacienţilor”, a menționat Nelu Tătaru, conform Agerpres.

Bilanțul cazurilor de SARS-CoV-2 în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, în raportul zilnic, 2.880 de cazuri noi de COVID-19 depistate în România.

Distribuția cazurilor noi de COVID-19, per județe, arată în felul următor: Alba 74, Arad 42, Argeș 22, Bacău 163, Bihor 36, Bistrița-Năsăud 21, Botoșani 24, Brașov 93, Brăila 0, Buzău 18, Caraș-Severin 29, Călărași 18, Cluj 94, Constanța 85, Covasna 45, Dâmbovița 47, Dolj 110, Galați 75, Giurgiu 37, Gorj 22, Harghita 46, Hunedoara 44, Ialomița 30, Iași 139, Ilfov 78, Maramureș 36, Mehedinți 22, Mureș 63, Neamț 115, Olt 26, Prahova 123, Satu Mare 18, Sălaj 53, Sibiu 83, Suceava 36, Teleorman 22, Timiș 155, Tulcea 19, Vaslui 52, Vâlcea 97, Vrancea 29. Municipiul București are 539, iar pentru alte 138 cazuri nu este precizată nicio zonă a țării.

În ceea ce priveşte topul pe regiuni al infectărilor din ultimele 24 de ore, acesta arată în felul următor: Municipiul Bucureşti – 539, judeţul Bacău – 163, judeţul Timiş – 155, judeţul Iaşi – 139, judeţul Prahova – 123.

Numărul de decese înregistrate într-un interval de 24 de ore este de 53. Alți 628 români sunt la Terapie Intensivă.

Retestarea a scos la iveală 431 persoane pozitive. Nu în ultimul rând, autoritățile au precizat că de la izbucnirea crizei sanitare au fost confirmate 155.283 de îmbolnăviri, iar 117.942 de pacienți au fost declarați vindecați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”