CORONAVIRUS | MAE: Două persoane din cadrul Centralei MAE și al Ambasadei României la Viena, testate pozitiv

CORONAVIRUS | MAE: Două persoane din cadrul Centralei MAE și al Ambasadei României la Viena, testate pozitiv

Doi angajați ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au fost testați pozitiv, miercuri, pentru noul coronavirus. Este vorba de un angajat cu funcție de execuție din cadrul Centralei MAE și un diplomat din cadrul Ambasadei României de la Viena.

MAE: ”În ambele cazuri au fost luate toate măsurile care se impun în relația cu autoritățile competente”

”În scopul informării transparente și corecte a publicului, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de 16 septembrie a.c., un angajat cu funcție de execuție din cadrul Centralei MAE a fost depistat pozitiv cu infecția COVID-19. Persoana infectată este singurul caz confirmat în urma testării contacților direcți ai cazului comunicat în data de 16 septembrie 2020. Totodată, un diplomat din cadrul Ambasadei României de la Viena a fost confirmat pozitiv”, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

MAE a mai precizat că, în ambele cazuri, au fost luate, în regim de urgență, toate măsurile care se impun în relația cu autoritățile competente, precum și măsuri de protecție pentru restul colectivului.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică anunță, vineri, în raportul zilnic, alte 1.527 de noi cazuri de coronavirus, bilanțul total ajungând la 110.217. Dintre aceștia, 88.235 de pacienți s-au vindecat și au fost externați.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 48 de decese cauzate de Covid-19, numărul acestora ridicându-se la 4.360, de la începutul epidemiei în țara noastră.

În secțiile de Terapie Intensivă se află 447 de români infectați cu SARS-CoV-2, iar în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 7.081.

Bilanțul victimelor, la nivel național, a ajuns la 4.360 în intervalul 17 septembrie, ora 10.00 – 18 septembrie, ora 10.00 fiind înregistrate 48 de decese în rândul pacienților cu COVID-19. Este vorba despre 28 bărbați și 20 femei care erau internați în spitalele din Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Ilfov și Municipiul București.

INSP a actualizat definiţiile de caz pentru coronavirus

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunță actualizarea definiţiilor de caz pentru COVID-19, în contextul în care numărul cazurilor de coronavirus este în continuă creștere în România, în această săptămână fiind atins un nou record negativ absolut.

Astfel, potrivit INSP se consideră caz suspect orice persoană cu debut brusc de febră şi tuse sau orice persoană cu debut brusc al oricăror 3 sau mai multe dintre următoarele semne şi simptome: febră, tuse, astenie, cefalee, mialgii, dureri în gât, coriza, dispnee, anorexie / greţuri / vărsături, diaree, status mental alterat;

De asemenea cazuri suspecte sunt considerate: orice persoană cu pneumonie, bronhopneumonie +/- pleurezie; orice persoană cu infecţie respiratorie acută severă (SARI) – febră sau istoric de febră şi tuse şi dificultate în respiraţie (scurtarea respiraţiei) şi care necesită spitalizare peste noapte.

Pentru copiii cu vârsta până la 16 ani care prezintă manifestări gastro-intestinale (vărsături, diaree) neasociate cu alimentaţia, se poate suspecta infecţia cu SARS-CoV-2, arată INSP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`