CORONAVIRUS | Ludovic Orban: Am oprit creșterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, creșterea să nu mai fie liniară, ci să aibă o tendință de progresie geometrică (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ludovic Orban: Am oprit creșterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, creșterea să nu mai fie liniară, ci să aibă o tendință de progresie geometrică (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că datele privind evoluția epidemiei de coronavirus arată că România a reușit să oprescă creșterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, 1.345 de noi cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore, interval în care 45 de persoane testate pozitiv cu coronavirus și-au pierdut viața, în România. De asemenea, 458 de pacienți sunt internați, în prezent, în secțiile de terapie intensivă.

Ludovic Orban: Am oprit creșterea epidemiei

”După cum arată datele, am oprit creșterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, creșterea să nu mai fie liniară, ci să aibă o tendință de progresie geometrică”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a amintit și de perioada de vid legislativ din prima parte a lunii iulie, atunci când mii de români diagnosticați cu COVID-19 sau care intraseră în contact cu persoane testate pozitiv nu au putut fi obligați să rămână în spital sau să stea în carantină sau izolare.

”Asta din cauza faptului că pentru o perioadă de trei săptămâni nu am avut nicio pârghie legală să luăm vreo măsură legată de persoanele care au fost diagnosticate pozitiv și de persoanele care au intrat în contact cu pozitivii. Noi am avut zeci de mii de români asupra cărora nu am avut pârghia legală să instituim nicio măsură. La ora actuală, avem în izolare și carantinare aproape 30.000 de români, acre fie sunt în izolare fiind infectați și medicul și-a dat acordul să fie tratați la domiciliu, fie sunt persoane de contact. Dacă nu s-ar fi adoptat legea (carantinării și izolării – n.r.), acești 30.000 de oameni care sunt în izolare sau în carantină ar fi circulat fără nicio restricție în societate și ar fi putut să-i infecteze pe alții. Lucrul ăsta s-a întâmplat trei săptămâni”, a spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Iată, mai jos, evoluția cazurilor de coroavirus în România, din ultimele 16 zile:

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus,28.992 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.639 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Bilanțul total al deceselor a ajuns la2.566.

Klaus Iohannis:Este extrem de important să respectăm cu toții regulie

Președintele Klaus Ioannis,a făcut din nou apel, miercuri,la populație să respecte normele de protecție sanitară și distanțare fizică stabilite de autorități.

”Este extrem de important să respectăm cu toții aceste norme, fiindcă, în acest fel, ne protejăm și pe noi și pe ceilalți. Respectarea acestor norme este singura modalitate prin care putem să îngrădim răspândirea epidemie și atunci este clar: autoritățile trebuie să își facă treaba lor, dar răspândirea epidemiei poate fi oprită numai de noi. Fiecare în parte trebuie să respecte normele”, a spus Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o miercuri seara, la Palatul Cotroceni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`