CORONAVIRUS | Cazul 30 de contaminare din România: Primul medic infectat, contact al bărbatului internat la Spitalul Gerota

CORONAVIRUS | Cazul 30 de contaminare din România: Primul medic infectat, contact al bărbatului internat la Spitalul Gerota
Inquam Photos / Octav Ganea

Încă un român a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, astfel că bilanțul îmbolnăvirilor din țara noastră a ajuns la 30 de cazuri.

Este vorba de o femeie din București, în vârstă de 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Aceasta este a șasea persoană infectată de bărbatul contaminat cu COVID-19, care a fost internat la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală.

Potrivit primelor informații, femeia infectată cu coronavirusar fi medic la Spitalul Gerota.

Bărbatul care a îmbolnăvit deja alte șasepersoane, comisar șef și fost șef la Poliția Capitalei, a mințit autoritățile cu privire istoricul deplasărilor sale.

”Pacientul 17” a evitat să dezvăluie faptul că a călătorit în Israel, acolo unde se pare că a contactat boala. Revenit în țară, acesta s-a plimbat nestingherit infectându-și, în primul rând apropiații – fiul, nora gravidă și nepotul de doar trei ani. În plus, conducerea spitalului în care a fost internat a fost nevoită să decidă restricționarea completă a accesului în unitatea medicală. Acum, fostul ofițer s-a ales cu dosar penal.

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost internat pe 5 martie la Spitalul de urgență Dimitrie Gerota. Unitatea medicală susține că acesta a venit cu o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. La 3 zile de la internare, el a dezvoltat o simptomatologie respiratorie asociată cu febră, fapt ce i-a determinat pe medici să solicite, pe 9 martie, efectuarea unor teste, inclusiv pentru noul coronavirus.

Spitalul de urgență Dimitrie Gerota susține că pacientul a semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele două luni: „La momentul internării, pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni. Spitalul a primit confirmarea pozitivării testului pentru prezența COVID 19 la ora 19.42 și imediat cazul a fost raportat către structurile de conducere ale M.A.I., conform metodologiei. Pacientul a fost transferat în cursul nopții de 9 spre 10 martie a.c la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș în vederea continuării investigațiilor și a tratamentului de specialitate”.

De fapt, bărbatul revenise recent din Israel, țară din care ar fi luat noul virus.

Până să fie internat în spital, fostul ofițer a intrat în contact cu peste 120 de persoane din primărie, a declarat șeful ADP Sector 4. În acest moment, sediul ADP este închis, iar în birouri se face dezinfecție.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`