CORONAVIRUS | Încă trei decese ale unor pacienți infectați cu COVID-19, în România. Bilanțul ajunge la 17 victime, dintre care 8, la Suceava

CORONAVIRUS | Încă trei decese ale unor pacienți infectați cu COVID-19, în România. Bilanțul ajunge la 17 victime, dintre care 8, la Suceava
Foto: pixabay.com

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri seară că încă trei pacienți contaminați cu noul coronavirus au murit, în România.

Este vorba despre un bărbat de63 de ani, din județul Neamț, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, însecția deATI, confirmat pozitiv pe 21 martie.

A 16-a victimă este o femeie de 70 ani, din județul Suceava, internatăîn SJU Suceava, confirmată pe data de 25 martie.

Iar a 17-a victimă este tot o femeie, de 70 ani, din judetul Suceava, internatăîn SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.

Bilanțul ajunge astfel la 17 decese, dintre care 8 victime au fost pacienți ai Spitalului Județean din Suceava.

Iată mai jos informările oficiale făcute de autorităţile române despre primele 13persoane decedate:

Prima persoană decedată avea „afecțiuni preexistente foarte grave, cancer în stadiu terminal”

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cuCOVID-19pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient avea o boală cronică preexistentă, pentru care se afla în programul de dializă

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

A treia victimă suferea de diabet și hipertensiune arterială

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala).

În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

Al patrulea pacient ucis suferea și el de diabet și boli cardiovasculare

Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv)

Al cincilea caz, un bărbat internat anterior la cardiologie, confirmat pozitiv abia la două zile de la internare

Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020.

Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul #6, depistat cuCOVID-19chiar în ziua decesului

Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noulcoronavirus.

A șaptea persoană „necesita dializă”

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020. Pacientul necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe data de 20.03.2020 și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș unde a decedat.

A opta victimăavea obezitate de gradul II

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

A noua și a zecea victimă sufereau de boli cardiovasculare și diabet

Este vorba despre un bărbat de 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Acesta a murit pe 22 martie

A zecea victimă este o femeie de 80 de ani, pacientă în Spitalul Județeande Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Aceasta s-a stins din viață pe 23 martie.

Ambii pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente (boli cardiovasculare, diabet).

A 11-a victimă suferea deHTA, cardiopatie ischemică șifibrilație atrială

Este vorba despre ofemeie, de 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat marți. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilație atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

A 12-a victimă suferea de obezitate, hipertensiune șiinsuficiență renală cronică

Este vorba despreun bărbat de74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

A 13-a victimă suferea dediabet, fibrilație atrială și cardiopatie ischemică

Este vorba despreo femeie din județul Caraș-Severin, în vârstă de 72 de ani, transferată marți searăla Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla încă de sâmbătă.Pacienta avea istoric de călătorie, în condițiile în care se întorsese din Madrid, capitala Spaniei, și era în autoizolare la domiciliu încă din 20 martie. În plus, avea afecțiuni preexistente: diabet, fibrilație atrială și cardiopatie ischemică.

A 14-a victimă suferea de obezitate

Este vorba despre un bărbat de 52 ani, internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, care a fost confirmat pozitiv laCOVID-19în data de 23 martieși care a decedat miercuri după-amiază. Bărbatul suferea de obezitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie