CORONAVIRUS | Încă nouă decese ale unor români infectați cu COVID-19. Bilanțul deceselor a ajuns la 991

CORONAVIRUS | Încă nouă decese ale unor români infectați cu COVID-19. Bilanțul deceselor a ajuns la 991
Foto: Hepta

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți dimineață, că încă nouă pacienți infectați cu noul coronavirus au decedat. Astfel, bilanțul victimelor, la nivel național, ajunge la 991.

A 983-a victimă este un bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Neamț, confirmat ca fiind infectat cu COVID-19 pe 25 aprilie. El suferea și de schizofrenie și obezitate și a decedat pe 11 mai.

A 984-a victimă este o femeie în vârstă de 72 de ani din județul Sibiu, care a primit rezultatul pozitiv al testului pentru noul coronavirus pe 11 mai și a decedat în aceeași zi. Pacienta era diagnosticată și cu FIA, insuficieță ventriculară stangă, NYHA III-IV.

A 985-a victimă este un bărbat în văsrtă de 47 de ani din județul Constanța, testat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe 14 aprilie. El suferea și de pneumonie acută și a decedat pe 11 mai.

A 986-a victimă este un bărbat în vârstă de 71 de ani din județul Galați, confirmat ca fiind infectat cu SARS-CoV-2 pe 18 aprilie. El suferea de multiple comorbidități: hepatită cronică, neoplasm pancreatic, insuficieță renală. Pacientul a decedat pe 11 mai.

A 987-a victimă este un bărbat în vâsrtă de 70 de ani din județul Mureș, testa pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus pe 29 aprilie și decedat pe 11 mai. El era diagnosticat și cu insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială (HTA), diabet zaharat tip II, boală renală cronică, accident vascular cerebral (AVC) în antecedente.

A 988-a victimă este un bărbat în vârstă de 74 de ani din județul Timiș, care a primit confirmarea contaminării cu COVID-19 pe 9 mai și a decedat două zile mai târziu. Pacientul suferea și de HTA, insuficiență renală cronică și era dializat.

A 989-a victimă este un bărbat în vârstă de 73 de aani din județul Timiș. În cazul său, confirmarea infecției cu noul coronavirus a venit pe 29 aprilie. Pacientul era diagnosticat și cu HTA, Bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) și scleroemfizem pulmonar. El a decedat pe 12 mai.

A 990-a victimă este un bărbat în vârstă de 48 de ani, din județul Sălaj, confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus pe 29 apilie și decedat pe 12 mai.

A 991-a victimă este o femeie în văsrtă de 72 de ani din județul Sălaj, care a primit confirmarea contaminării cu COVID-19 pe 2 mai. Ea suferea și de HTA, diabet zaharat și insuficiență renală cronică. Pacienta a decedat pe 12 mai.

Peste 15.500 de cazuri de COVID-19 în România

Potrivit celor mai recente date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost confirmate 15.588 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 226 mai multe decât bilanțul anterior. Dintre pacienții testați pozitiv, 255 de persoane sunt internate la terapie intensivă. De asemenea, de la debutul pandemiei, 7.245 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

Ministrul Sănătății: Noi raportăm toate persoanele decedate care au fost infectate cu COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat explicații, recent, în legătură cu controversele privind raportarea deceselor pacienților infectați cu noul coronavirus. Prezent în emisiunea ”Dosar de politician”, Tătaru a explicat că, potrivit unei decizii a Organizației Mondiale a Sănătății, sunt raportate toate deceselor pacienților testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, indiferent dacă aceștia au murit din cauza coronavirusului sau a altor afecțiuni medicale de care sufereau.

”Noi ne-am propus să raportăm toate persoanele decedate care au fost infectate cucoronavirus. Nu spun că au murit din cauzacoronavirusului, au fost infectate. În ultima săptămână, 87% din cazuri aveau comorbidități. Un cumul de factori, infecția cucoronavirus, precum și bolile coexistente au dus la deces”, a declarat Nelu Tătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie