CORONAVIRUS. Încă 6 decese în rândul pacienților cu COVID-19 din România. Bilanțul a urcat la 711 victime

CORONAVIRUS. Încă 6 decese în rândul pacienților cu COVID-19 din România. Bilanțul a urcat la 711 victime
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

Autoritățile au anunțat, joi, încă șase decese în rândul pacienților cu COVID-19 din România, astfel că bilanțul național a urcat la un total de 711 victime. Ultimele fatalități raportate se referă la persoane care proveneau din județul Suceava.

Încă 6 pacienți confirmați cu infecție cu coronavirus au murit

Decesul 706 se referă la un bărbat de 84 de ani, care a fost internat în Spitalul Județean Suceava, în 11 aprilie. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 21 aprilie, când avea să vină și confirmarea îmbolnăvirii. El a decedat în 29 aprilie și, potrivit autorităților, avea următoarele comorbidități:Comorbidități: Diabet zaharat tip II, HTA.

A 707-a victimă este un bărbat de 83 de ani. El a fost internat la Spitalul Județean Suceava în 28 aprilie, când fusese deja confirmat cu COVID-19, în condițiile în care probele au fost recoltate în 23 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în 27 aprilie.Comorbidități: pacient cardiac, cu electrostimulare permanență, polip carcinomatos de colon rezecat în nov 2019.

A 708-a victimă este un bărbat de 46 de ani. Data recoltării este 26 aprilie (țesut necroptic), în timp ce rezultatul a venit pozitiv în 29 aprilie (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”).

Decesul 709 vizează un bărbat de 65 de ani, care locuia într-un cămin de bătrâni. Data internării nu a fost precizată, în timp ce data recoltării este 27 aprilie (țesut necroptic), iar rezultatul a venit pozitiv în 29 aprilie (INCDMI „Cantacuzino”).

Decesul 710 implică un bărbat de 69 de ani, care locuia în căminul de bătrâni Bogdănești. Nici în cazul său data internării nu a fost precizată. Dacă data recoltării este 26 aprilie (țesut necroptic), rezultatul a venit pozitiv în 29 aprilie (INCDMI „Cantacuzino”).

Decesul 711 se referă la o femeie de 66 de ani, care a fost internată, în 23 aprilie, la Spitalul Județean Suceava. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 25 aprilie, când avea să fie și confirmată cu boala respiratorie. Decesul a fost înregistrat în 29 aprilie.Comorbidități: Leucemie, fază terminală.

Cel mai recent bilanț arată că, până joi – ora 13, autoritățile române au confirmat 12.240 de cazuri de COVID-19 la nivel național. Dacă peste 4.000 de persoane au fost declarate vindecate și externate, alte 221 sunt internate în secțiile de terapie intensivă din țară. Grupul de Comunicare Strategică a mai precizat că, în comunitățile românești din diaspora, au fost contabilizate 2.206 de infectări cu coronavirusul SARS-CoV-2, respectiv 88 de decese.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie