CORONAVIRUS | Încă 13 decese ale unor pacienți cu COVID-19. Persoane cu vârste între 61 și 88 de ani. Bilanțul ajunge la 331 de victime

CORONAVIRUS | Încă 13 decese ale unor pacienți cu COVID-19. Persoane cu vârste între 61 și 88 de ani. Bilanțul ajunge la 331 de victime
Foto: Inquam Photos/George Calin

Grupul de Comunicare Strategică anunță încă 13 decese ale unor persoane infectate cu noul cororavirus pe teritoriul României. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 61 și 88 de ani. Astfel, la nivel național, bilanțul deceselor ajunge la 331 de victime.

Grupul de Comunicare Strategică anunță încă 13 decese ale unor persoane infectate cu noul cororavirus pe teritoriul României. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 61 și 88 de ani. Astfel, la nivel național, bilanțul deceselor ajunge la 331 de victime.

A 319-a victimă este un bărbat, de 78 ani din județul Suceava. El a fost internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava în data de 30 martie, în secția medicină internă. Confirmarea contaminării cu COVID-19 a venit pe data de 6 aprilie, iar pacientul a decedat pe 12 aprilie. Acesta suferea de diabet zaharat, boală cardiovasculară cu angioplastie coronariană cu implant de 2 stenturi.

A 320-a victimă este o femeie de 64 de ani, tot din județul Suceava, internată în Spitalul Clinic Județean Suceava în data de 3 martie, la secția cardiologie. Infecția cu SARS-CoV-2 a fost confirmată pe 6 aprilie, iar femeia a decedat pe 12 aprilie. Pacienta suferea de aflate afecțiuni medicale: insuficiență cardiacă cronică, edem pulmonar acut, infarct miocardic din anul 2019 cu angioplastie coronariana cu implant de stent.

A 321-a victimă este o femeie de 77 de ani din Suceava. Aceasta a fost internată în Spitalul Clinic Județean Suceava în data de 9 aprilie, pentru simptomatologia unui accident vascular cerebral și a murit pe 12 aprilie. Pacienta suferea și de diabet zaharat dezechilibrat.

A 322-a victimă este o femeie de 76 de ani, tot din județul Suceava, internată în Spitalul Clinic Județean Suceava în data de 16 martie, pe secția chirurgie toracică pentru tumoră mediastinală cu pleuorpericardită. Femeia suferea de cardiopatie ischemică cronică, aritmie extrasistolică, tulburare de tip parkinsonian, scădere ponderală marcată și a decedat pe 12 aprilie.

A 323-a victimă este un bărbat de 61 de ani din județul Ilfov, internat în Spitalul Clinic Județean Ilfov cu stare generală alterată, insuficiență respiratorie, în data de 11 aprilie. Pacientul a fost intubat și a decedat în aceeași zi după ce a suferit un infarct miocardic acut, cu șoc cardiogen. Recoltarea probelor pentru infecția cu COVID-19 a avut loc în data de 11 aprilie, iar confirmarea contaminării a venit pe 13 aprilie. Bărbatul suferea și de diabet zaharat și hepatita alcoolică.

A 324-a victimă este o femeie de 80 de ani din județul Sibiu, care a fost internată în Spitalul Clinic Județean Sibiu cu stare generală alterată, grețuri, vărsături, dureri abdominale, somnolență în data de 24 martie. Confirmarea infecției cu noul coronavirus a venit în data de 12 aprilie, iar pacienta decedat cu o zi înainte, decesul său fiind raportat la DSP Sibiu pe 13 aprilie. Aceasta suferea și de boală cardiovasculară, HTA, hepatita virală C cu ascita și enfalopatie hepatică.

A 325-a victimă este un bărbat de 88 de ani din județul Constanța. Este vorba despre o persoană preluată pentru îngrijire de către aparținătorii din Constanța, internată într-o instituție de îngrijire bătrâni din județul Suceava și la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc cu bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută, casexie, HTA, insuficiență renală cronică, diabet zaharat slab controlat, imobilizare prelungită. Bărbatul a decedat pe 10 aprilie, având cu tromebolism pulmonar masiv, tromboză venoasă profundă. Confirmarea infecției cu COVID-19 a venit pe 12 aprilie.

A 326-a victimă este un bărbat de 78 de ani din județul Vrancea, care s-a prezentat pe 1 aprilie la secția de cardiologie a Spitalul Clinic Județean Focșani, fiind ulterior transferat în secția de boli infecțioase și ulterior la spitalul de suport COVID Adjud. A fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus pe 8 aprilie și a decedat pe 11 aprilie. Pacientul suferea de boală cardiovasculară, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică și boală pulmonara cronică.

A 327-a victimă este o femeie de 82 de ani din județul Galați. Aceasta a fost internată prin transfer la Spitalul CFR de la SJU Galati, cu bronhopneumonie, care a necesitat intubarea persoanei confirmată în laboratorul Spitalul Județean de Urgență Galați în data de 3 aprilie. Femeia suferea de demență și a fost internată într-o instituție de îngrijire persoane vârstnice, în care s-au confirmat și alte cazuri COVID. Pacienta a decedat pe 13 aprilie.

A 328-a victimă este un bărbat de 78 ani din județul Galați, internat prin transfer la Spitalul CFR de la Spitalul Județean de Urgență Galați, pentru diabet zaharat decompensat, confirmat în laboratorul Spitalul Județean de Urgență Galați în data de 3 aprilie. Bărbatul suferea de diabet zaharat și complicații ale acestuia – arteriopatie periferica cu amputație de membru și a fost internat într-o instituție de îngrijire persoane vârstnice, în care s-au confirmat și alte cazuri COVID. Pacientul a decedat pe 13 aprilie.

A 329-a victimă este un bărbat de 70 de ani din județull Timiș, internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, în data de 2 aprilie. Acesta a necesitat intubarea în data de 7 aprilie și a fost confirmat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara în data de 2 aprilie. Bărbatul suferea de boală cardiacă și HTA, boală renală, boala hepatică și era contact cu un membru al familiei confirmat, cu mai multe cazuri în familie. El a decedat pe 13 aprilie.

A 330-a victimă este un bărbat de 73 de ani din județul Bistrița Năsăud, internat cu insuficiență respiratorie acută și pneumonie interstițală, în secția de ATI din Spitalul Județean Bistrița, în data de 9 aprilie. El a necesitat intubare și a fost transportat cu ambulanța cu suport respirator pentru semne și simptome respiratorii severe. Suferea de fibrilație atrială cronică și diabet zaharat Tip 2. În cadrul investigației medicul de familie a relatat complianta scăzută a pacientului pentru urmarea tratamentului pentru afecțiunile cronice. Bărbatul a murit pe 12 aprilie.

A 331-aa victimă este un bărbat de 79 de ani din județul Hunedoara, internat pentru AVC, hemipareză, fibrilație atrială în secția de neurologie în Spitalul Județean Deva, în data de 22 martie. Confirmarea infecției cu COVID-19 a venit în data de 10 aprilie, iar pacientul a decedat pe 13 aprilie.

Peste 6.600 de cazuri de COVID-19, în România

Potrivit informării transmise luni de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național sunt confirmate 6.633 cazuri de infectare cu COVID-19. Este vorba de 333 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea 231de persoane sunt internate la terapie intensivă.

Totodată, autoritățile anunță că 914 persoane au fost declarate vindecate.

Conducere militară la Spitalul Județean Focșani

Amintim, în acest context, că luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat impunerea unei conduceri militare la Spitalul Județean din Focșani, acolo unde mai multe cadre medicale au fost testate pozitiv pentru infecția cu COVID-19.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie