CORONAVIRUS | Bucureștiul are cea mai mare rată de incidență. Ce județe completează topul

CORONAVIRUS | Bucureștiul are cea mai mare rată de incidență. Ce județe completează topul
Foto: Hepta

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, marți, la 160.461 de persoane infectate. Dintre acestea, 120.515 au fost declarate vindecate, 651 sunt în stare gravă în secțiile de Terapie Intensivă, iar 5.535 au decedat. În ultima zi, 3.109 de oameni au fost testați pozitiv, iar 68 dintre pacienții COVID-19 au murit. Cea mai mare rată de infectare se înregistrează în București – 2,69 la mia de locuitori. Urmează Alba, Vâlcea, Iași, Bacău și Neamț.

Județele cu cea mai mare rată de infectare cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, marți, că București, Alba, Vâlcea, Iași, Bacău și Neamț înregistrează cele mai mari rate de infectare cu coronavirus.

⦁ București – 2,69 (*indicele este raportat la populația de 2.151.665 de locuitori)
⦁ Alba – 2,53
⦁ Vâlcea -2,22
⦁ Iași – 2,07
⦁ Bacău – 2,12
⦁ Neamț – 2,01
⦁ Teleorman – 1,87
⦁ Sălaj – 1,89
⦁ Sibiu – 1,82
⦁ Caraș-Severin – 1,70
⦁ Cluj – 1,80
⦁ Brașov – 1,58
⦁ Timiș – 1,64
⦁ Vaslui – 1,57
⦁ Ilfov – 1,53
⦁ Harghita – 1,50
⦁ Prahova – 1,58

Potrivit celui mai recent raport al Institutului Național de Sănătate Publică, însă, rata de infectare cu coronavirus în Capitală a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Documentul include date oficiale culese în săptămâna 28 septembrie – 11 octombrie.

România înregistrează tot mai multe cazuri zilnice de COVID-19. Autoritățile locale iau măsuri

Reamintim că pragurile de 1,5 și 3 infectări la mia de locuitori atrag posibila impunere de noi restricții de către autoritățile locale. Deja, în mai multe localități s-au luat noi măsuri din cauza numărului mare de contaminări.

În București au fost închise restaurantele și cafenelele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacol, sălile de jocuri, cazinourile, cluburile și discotecile. Măsuri similare au fost luate în județe precum Ilfov, Galați, Sibiu, Cluj sau Hunedoara.

„Măsuri ţintite, regionale, zonale sunt posibile oricând, dacă se impune. Aceste măsuri nu treuie să fie generalizate care să paralizeze absolut totul, decât dacă este o stituaţie extraodinar de gravă şi se decide că asta este unica soluţie”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Despre posibila carantinare a unor localități, acesta a afirmat: „Acolo unde se impune – este factorul de peste 3 la mie, dar nu este singurul care se analizează înainte de a carantina o localitate. Acolo unde DSP-ul consideră acest lucru necesar, noi semnăm imediat ordinul fără nicio problemă”.

Luni, premierul Ludovic Orban a susținut că ia în calcul limitarea la 20 a numărului de participanți la evenimentele private sau chiar interzicerea acestora complet pentru o perioadă, dat fiind că ele au devenit sursa principală de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`